Hej Fest 2017 – Perfect gjorde en exklusiv spelning under sitt 37-årsjubileum som band

Den 19 augusti gjorde Perfect en exklusiv spelning under Hej Fest i Zakopane, Rockbladets fotograf Joanna Hemmingsson var på plats och förevigade detta. 

Perfect består av Grzegorz Markowski, Dariusz Kozakiewicz, Piotr Urbanek, Jacek Krzaklewski och Piotr Szkudelski. I år firar bandet att de stått på scen tillsammans i 37 år även om ingen av nuvarande medlemmarna var med och grundade bandet. Markowski och Szkudelski har varit med längst – de gick med i bandet 1994. Festivalen låg högt uppe i Tatrabergen med en enormt fin utsikt över den upplysta staden precis nedanför. Det senaste albumet XXX släpptes i november 2010 och tidigt under konserten spelade bandet första singlen från plattan i form av Raz po raz (straszą nas). Kołysanka dla nieznajomej, Autobiografia och Nie płacz Ewka är andra klassiska och obligatoriska låtar som alltid spelas under deras turnér.  

Brutala regnskurar stoppade inte ens fansen från att åka upp med linbanan för att se sitt favoritband riva av många kända låtar. Det var sjukt kallt, blött och kraftiga vindar. Ovädret vägrade ge med sig under hela spelningen, trots detta var det nästintill fullsatt då Perfect äntrade scenen. Det var inte förrän under de sista minuterna som fansen började sakta bege sig hemåt, genomblöta men lyckliga i själen över att ha fått uppleva detta årsjubileum tillsammans med bandet.

TEXT/FOTOGRAF: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
KONSERT: Perfect
ARENA: GUBAŁÓWKA / Polen
DATUM: 2017-08-19

Relaterade artiklar