Rag N’ Bone Man till Sverige

Den senaste tiden har det blivit tydligt att Sverige har fått en ny modern soul-älskling. Med det nya platinumsäljande albumet Human i ryggen har Rag’n’Bone Man tagit nästa kliv i en karriär som med all säkerhet kommer pågå för all framtid. 

Annons 

 

Hitsen regnar tätt i Rag’n’ Bone Mans diskografi (Human, Skin, As You Were), och det är med dessa som bas han nu ger sig ut på Europaturnén Grande Reserve som innehåller framträdanden i 20 olika länder – inklusive Sverige. Onsdag 28 februari intar Rag'n 'Bone Man Cirkus i Stockholm. 

Rag'n'Bone Mans, eller Rory Graham som han egentligen heter, karriär började som MC för en drum’n’bass-grupp, då endast 15 år gammal. Efter en flytt till det välkända musikersätet Brighton, klev han några år senare upp på den lokala bluespuben och responsen var överväldigande: att framtiden var Rory Grahams fanns det inte längre några tvivel om. År 2012 släppte Rag'n'Bone Man sin första EP Bluestown, som möttes av fantastisk kritik och uppföljaren Put That Soul on Me gick även den rakt in i kritikernas öppna famnar. Efter ytterligare ett album släppte Rag'n'Bone Man i år albumet Human som inte kan sägas vara annat än en enorm succé. Med svindlade många streams och en oöverträffad kvalitet på såväl leverans som låtskriveri har Rag'n'Bone Man skapat något som andra bara skulle kunna drömma om. Hittills 2017 har Rag’n’Bone Man vunnit två Brit Awards, spelat utsålda turnéer och framfört på en hel radda TV-program. Det är helt enkelt inte konstigt att han på så kort tid har blivit en stjärna.

Datum 

28 februari Cirkus Stockholm

Relaterade artiklar