Robert Plant – Carry Fire

Det finns spår av de flesta delarna av Robert Plants karriär på Carry Fire. Den andra skivan där han tar hjälp av The Sensational Space Shifters som musiker på skivan. Plant sjunger också tillsammans med Chrissie Hynde, från The Pretenders, på ”Bluebirds Over The Mountain”.

Annons 

 

Robert Plant kunde ha tunerat världen runt och spelat Led Zeppelin-låtar. 20 miljoner personer försökte komma över de åtråvärda biljetterna till O2 Arena i London i samband med återföreningsspelningen 2007. Då fick Plant ett erbjudande på 200 miljoner dollar för att åka världen runt och spela med Led Zeppelin. Han avvisade erbjudandet och har inte nappat på något sedan dess.

Plant har istället fortsatt sin egen solokarriär och kryddat den med en del samarbeten under åren bland annat med Jimmy Page, Buddy Miller och Alison Krauss. Den nya skivan ”Carry Fire” bär med sig influenser från öster och från många delar av Plants karriär. Han gör det han gör på ett förtjänstfullt sätt. Den här gången låter det bra i mina öron. Ja, det kommer ett men. Det låter tyvärr inte bättre än bra.

Det är kompetent och skickligt, men det lockar mig inte att lyssna om och om igen. Det saknas låtar som får mig att stanna upp och glömma allt jag håller på med. Det är tufft i den här världen där du har tillgång till den mesta musiken i världshistorien när du håller din mobil i handen. Då räcker tyvärr inte bra. Det behöver vara fantastiskt för att jag ska fastna och använda min tid till att lyssna om och om igen på en platta. Älskar du Robert Plant kanske du inte håller med mig, men jag kommer nog inte att lyssna allt för många gånger till på det här verket.

 

SKRIBENT: Anders Nyström (anders.nystrom@rockbladet.se)
BAND: Robert Plant
ALBUM: Carry Fire
RELEASEDATUM: 2017-10-13
SKIVBOLAG: Nonesuch
BÄSTA LÅTEN: Heaven Sent

LÅTLISTA – CARRY FIRE

 1. The Mary Queen
 2. New World…
 3. Season's Song
 4. Dance With You Tonight
 5. Carving Up The World Again…a wall and not a fence
 6. A Way With Words
 7. Carry Fire
 8. Bones of Saints
 9. Keep It Hid
 10. Bluebirds Over The Mountain
 11. Heaven Sent

 

DISCOGRAPHY

Pictures at Eleven (1982)

The Principle of Moments (1983)

The Honeydrippers: Volume One (1984) (med Jimmy Page och Jeff Beck)

Shaken 'n' Stirred (1985)

Now and Zen (1988)

Manic Nirvana (1990)

Fate of Nations (1993)

No Quarter (Unledded) (1994) (live album med Jimmy Page)

Walking into Clarksdale (1998) (med Jimmy Page)

Dreamland (2002)

Mighty ReArranger (2005)

Raising Sand (2007) (med Alison Krauss)

Band of Joy (2010)

Lullaby and… The Ceaseless Roar (2014)

 

Relaterade artiklar