Violet Janine släpper nya singeln “Higher” idag och har releasefest på Hardrock Café

Violet Janine släpper sin nya singel "Higher" idag den 25 oktober. En riktig rock-rökare av tjejen med en riktig mäktig rockstrupe. Detta firas med releaseparty på Hardrock Café i Stockholm.

Annons 

 

 

Man har kunnat följa Janine på små scener under många år med en akustisk gitarr sjungades klassiska rock-covers, men sedan förra året har hon börjat släppa egen musik med bandet Violet Janine. Det resulterade i ett debutalbum,  Between Red and Blue, producerat och släppt i helt egen regi. Därefter har hon följt upp det med en rad singlar från albumet så som So Much More (feat. Tony Martin), Shut Up och Down on My Knees (feat. Pontus Snibb).

Nu är det återigen dags för dem att släppa en helt nyinspelad singel med namnet "Higher". En midtempo-rock-låt med ett kommersiellt amerikanskt stuk. Storheten med Janine för min del är hennes röst och den kommer framför allt bäst fram i de låter med ett lite långsammare temp, och i Higher försvinner den i mixen av instrumenten, lite väl odynamisk för min smak. Tror dock att den kan komma att funka till den breda publiken. Tror hon verkligen borde kunna slå igenom i en snar framtid, framför allt med hjälp av rätt låtskrivare och producenter som lyckas fånga essensen av hennes röstkaraktär.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Violet Janines nya singel HIGHER
RELEASEDATUM: 2017-10-25
SKIVBOLAG: Osignad
RELEASEPARTY: Hardrock Café Stockholm 25 oktober.

BANDFAKTA – VIOLET JANINE

MEDLEMMAR
Janine Nyman
Basse Blyberg
Daniel Palmqvist
Ian Brunnberg
Mano Lewys

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar