W.A.S.P live på Liljan i Borlänge. De kan bättre… !

De legendariska W.A.S.P kommer till Liljan i Borlänge och har med sig svenskarna Eleine som förband.

Eleine går på scenen ganska tidigt och verkar va sugna att spela. De gör ett bra jobb och de är bra både musikaliskt och på scenen. Sångerskans dans show är jätte svårt att ignorera. Det enda nackdel är att de passar inte så mycket med W.A.S.P’s musik så det känns lite att de är inför fel publik.

Efter en stund är det dags för W.A.S.P. Liljan är fullpackad. Showen börjar med ett cinematiskt intro och berättelsen om The Crimson idol börjar. Med minimalt ljus på scenen och en stor videowall förstår man att W.A.S.P lägger vikten på filmen som visas.

Blackie har minimal kontakt med publiken och oftast står han framför trummorna med ryggen mot publiken när han inte behöver sjunga. De går igenom hela The Crimson Idol albumet. Några låtar fungerar riktigt bra tillsammans med videon som t.ex. The Idol. Visst får man en nostalgisk känsla med kombinationen av musik och video men det finns ingen kontakt med publiken. Det känns inte som att Blackie vill vara i Borlänge ikväll.  Han pratar inte med publiken en enda gång.

När bandet kommer in för andra gången och spelar låtar som LOVE och Wild Child har dem lite mer energi och publiken speglar detta. Enligt deras setlist skulle dem spela två till låtar, Golgotha och I wanna be Somebody men istället avslutar dem spelningen helt plötsligt efter Wild Child med ett kort ”Goodby see you next time” och springer av scenen.

Publiken verkar förvirrad och besviken när de inte kommer på scenen igen.

Som ett WASP fan som har sett dem flera gånger tidigare kan jag säga att de kan bättre! Det verkade inte som att de ville vara i Borlänge och spela ikväll. 

W.A.S.P.

Eleine  

 

RB-Betyg-6_10
SKRIBENT/FOTOGRAF: George Grigoriadis (George.Grigoriadis@Rockbladet.se​)
KONSERT: W.A.S.P + Eleine
ARENA: Liljan / Borlänge
DATUM: 2017-10-05

Relaterade artiklar