Andrew W.K avslöjar detaljer kring You’re Not Alone som släpps nästa år

För några timmar sedan avslöjade Andrew W.K titeln och låtlistan inför det nya albumet som släpps genom Sony Music den andra mars nästa år. Boris Vallejo och Julie Bell har målat omslaget, samarbetet med Andrew W.K pågick under ett halvår.

Kungen av att festa för evigt är tillbaka och han har ett enda budskap. Att festa är att existera och att det räcker att existera för att kunna festa varje dag. You’re Not Alone är det första albumet på tolv år och förväntningarna är skyhöga. Hans musik klassificeras som extrem, innehåller allt i kombination med motsägelser och förvirringar.

Låtarna på You’re Not Alone uppfyller alla förväntningar och visar vägen för att kunna uppnå någon form av självförverkligande. You’re Not Alone handlar om att våga realisera sina innersta drömmar, att att erkänna sina sårbarheter men också om att kunna acceptera sig själv. Gränsen mellan frihet och begränsning är högst oklar. De är en bekräftelse på allt du är och samtidigt på allt du inte är. Men ibland också en oskarp skillnad mellan dessa två. Tvivel blir till visshet, förvirring förvandlas till klarhet, och rädslan för livet blir modet att leva det fullt ut. Albumet avslöjar sig genom dubbla betydelser, speglade vyer, som alla ringer lika sanna, även i deras allvarligaste oenighet.

Andrew W.K. har byggt upp sitt liv på ett enda antagande, för att uppnå ett tillstånd krävs det att man man måste omfamna både skuggan och ljuset, smärtan och glädjen, allt som är känt och okänt, stabiliteten och kaoset, dess hastighet och dvala. Genom att förstå livets alla maximer och känslotillstånd – det är mer eller mindre grunden för vad festandet gör oss till. Och genom att utnyttja den fängslande kraften utav att festa eller genom att fira livets olika tillstånd – finner vi nyckeln till förändring och  utvecklingen som kommer från interna och externa faktorer när vi är tillsammans eller helt ensamma med verkligheten.

Den inre rösten, medvetenheten är vår guide. Lita allt det och följ det maniskt. Genom underbara sekvenser och under dåliga dagar, när du är hög på livet och ledsen över något. Inse bara att genom att kunna höra det förmedlas något fundamentalt till din varseblivning … du är inte ensam.

You’re Not Alone låtlista:

1. The Power of Partying
2. Music Is Worth Living For
3. Ever Again
4. I Don’t Know Anything
5. The Feeling of Being Alive
6. Party Mindset
7. The Party Never Dies
8. Give Up On You
9. Keep On Going
10. In Your Darkest Moments
11. The Devil’s On Your Side
12. Break The Curse
13. Total Freedom
14. Beyond Oblivion
15. Confusion and Clarity
16. You’re Not Alone

Skribent: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar