COPENHELL 2018: OZZY OSBOURNE, HELLOWEEN, NIGHTWISH, PARKWAY DRIVE är några av de första klara akterna

Med två utsålda festivaler i rad skruvas förväntningarna upp flera snäpp inför nästa års COPENHELL. Rock- och metalfans har väntat med spänning för att höra vem ockuperar Refshaleøen nästa år och vi kan äntligen publicera de första 16 banden på COPENHELL 2018.

OZZY OSBOURNE som levererade en fantastisk avskedskonsert tillsammans med Black Sabbath COPENHELL 2016, och nu kommer han tillbaka 2018 med sitt egna band inkluderat ingen mindre än den legendariska gitarristen Zakk Wylde! Förvänta dig en konsert fylld av de största metallklassikerna som ”I Don’t Know”, ”No More Tears”, ”Mr. Crowley”, ”Crazy Train”, ”Perry Mason”, ”Mama, I’m Coming Home”- och den speciella levande atmosfären som bara Prince of Darkness kan skapa!

HELLOWEEN, grundarna av tyska kraftmetaller, har också bokats till COPENHELL 2018! De kommer med sin spektakulära "Pumpkins United" -show med två av de mycket gamla bandmedlemmarna, sångaren Michael Kiske och gitarristen Kai Hansen ombord tillsammans med nuvarande line-upen. Missa inte detta exklusiva tillfälle att uppleva ett av Tysklands största metallband i en historisk konsert på dansk mark med en helt galen uppställning med bland annat två suppleanter och tre gitarrister!

Finska NIGHTWISH är med nio miljoner sålda album över hela världen en kolossal musikalisk kraftfaktor, vilket har ett viktigt inflytande för många andra stora metallband. Deras bombastiska arrangemang tillsammans med och bra melodier och skapar en vacker gotisk värld som helt absorberar publiken. Vi är stolta över att välkomna en av Nordens största nordiska framgångar någonsin på COPENHELL 2018!

Australienska PARKWAY DRIVE återvänder till COPENHELL med sitt hårdslående metalcore, som en del av deras "A Decade of Horizons"-turné. Bandet tillbringade större delen av 2017 med att spela in ett nytt album, som enligt uppgift blivit mer aggressiva och smutsiga än alla deras tidigare material och de kommer till Refshaleøen med en scenshow av enastående kvalitet.

En sann thrash-tornado kommer att storma in över Refshale Island när KREATOR, EXODUS och SODOM levererar sina ostoppbara och odödliga riffs. ARCH ENEMY återvänder med sin tekniska dödsmetall, och ASKING ALEXANDRIA och WHILE SHE SLEEPS kommer att slingra publiken runt sin kub av heavy metal.

ALESTORM kommer som alltid ställa till med en riktig folkfest med sin underhållande pirat-rock, de norska metal-kungarna från ENSLAVED levererar sin majestätiska metal. De vilda hedningarna från BESAERK och nya black metal-gruppen ORM blir de första danska akterna på denna upplagas bandlista.

Till den extrema avdelningen, kommer den nya experimentella black metal-bandet ZEAL & ARDOR att ge publiken en mörk upplevelse de sent kommer att glömma, och det innovativa musikprojektet IGORRR kommer att omsluta allt och alla i ett svart och dystert vansinnes-universum.

En nyhet för året är en extra uppvärmningsdag, onsdagen den 20 juni 2018, där COPENHELL Camping öppnar också. COPENHELL-PreParty startas redan vid. 16:00 denna dag med fullt pådrag i Biergarten och med fyra band på Pandemonium-scenen. Missa inte denna möjlighet att skapa den perfekta COPENHELL-atmosfären dagen före festivalen! Obs: Biljetten till uppvärmningsdagen måste köpas som tillägg till den vanliga festivalen.

COPENHELL har sålt slut två år i rad, 2016 och 2017, och vi förväntar oss en vild fest igen 2018. Totalt antal besökare är detsamma som i 2017, medan vi fokuserar på att utöka innehållet och skapa mer utrymme och ännu mer spännande erbjudanden till publiken på festivalområdet .

Åskan från norr har under de senaste åren hörts tydligt utomlands och eftersom fler och fler rock och metal fans från andra länder väljer att besöka COPENHELL varje år, vi har nu för första gången gjort allt boende samt buss- och båtturer från både Sverige och Norge finns med redan från början. Biljettförsäljningen till COPENHELL 2018 börjar torsdagen den 9 november kl 10.00 via Ticketmaster.dk.

Vi ses på Refshale Island i juni nästa sommar!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar