Ny Musikvideo från Apocalypse Orchestra – Theatre of War

Musikvideon till Apocalypse Orchestras första singel, "The Garden of Earthly Delights" blev snabbt viral med över 2 miljoner visningar på YouTube. Det blev en imponerande start för ett nystartat bands första musikvideo på deras första singel från debutalbumet. Nu släpper bandet sin andra musikvideo, denna gång till låten "Theatre of War".

 

"Krig. Mänsklighetens djupaste vansinne. Få företeelser har format historien till samma grad. Ana skräcken hos bondesoldaterna, uttvingade i strid av en likgiltig tyrann. Kroppar och lemmar från de fallna färgar landskapet likt en uppdukad festmåltid för asätarna som cirklar i skyn ovanför. De överlevandes själar, för alltid ärrade. Ett regn börjar sakta falla. Det finns ingen ära i krig."
// Apocalypse Orchestra

Med ena foten i medeltiden och den andra i doom-doftande metal spinner Apocalypse Orchestra en mörk väv av musik. Vevlirans och säckpipans toner slingrar sig runt elgitarrens blytunga riff och ett tidlöst äktenskap förseglas mellan musik som åtskiljs av över 800 år. 

Debutalbumet, "The End is Nigh" släpptes i maj 2017 och innehåller egna kompositioner och texter med starka medeltida influenser tillsammans med historiska melodier från så långt tillbaka som 1100-talet. På skivan hörs vevlira, säckpipa, cittern, luta, mandora och många andra traditionella instrument sätter stämningen redan från start.

Det moderna soundet drabbar samman med det gamla och skapar en unik förening. Lyriken avhandlar ämnen från den lilla människans strävan under medeltiden, vidare till konst, vetenskap, litteratur ända till utomvärldsliga skärskådanden kring varandet.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Therese Stephansdotter Björk

BANDFAKTA – Apocalypse Orchestra

Bandet bildades av långtida vännerna och musikaliska kollaboratörerna Mikael och Erik. Med inspiration av sin kärlek till folkmusik och långsam hårdrock bestämde de sig att kombinera de två. Bandet blev sedemera komplett med Jonas, Rikard och Andreas.

Apocalypse Orchestra har som fulltaligt band sedan uppträtt många gånger och de har både setts på klubbar likväl som festivalscenen, och dessutom spelat live tillsammans med Gävle Symfoniorkester. Bandet har blivit uppmärksammat för deras teatraliska framträdanden som ibland innehåller skådespelare, statister, eldshower och bakgrundprojektioner med animationer som kompletterar musiken.

Debutalbumet “The End Is Nigh” spelades in under den senare halvan av 2016, trummorna i Studio Overlook av William Blackmon (som producerat bl.a. Gadget, Beardfish och Isole) medan övriga instrument spelades in av bandet i Studio Bordun. En stor kör spelades även in i den anrika Sjömanskyrkan i Gävle. Mixningen sköttes av Per Nilsson (Scar Symmetry/Kaipa) i Studio Kabyss och mastringen av Fredrik Groth i Studio Flåklypa.

MEDLEMMAR:
Erik Larsson – Sång, gitarr, mandolin, cittra, rauschpfeife
Mikael Lindström – Hurdy gurdy, säckpipa, rauschpfeife, kör
Andreas Skoglund – Trummor, slagverk, kör
Jonas Lindh – Gitarr, kör
Rikard Jansson – Bas, kör

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar