VIDEOPREMIÄR: Liv Sin – King of the Damned

Liv Sins nya låt "King Of The Damned" är en uppmaning till allmänheten att göra någonting åt utrotningen av världens djur och natur. Med den här låten har bandet valt att jobba tillsammans med Djurens Rätt.

 

Sångaren Liv Jagrell fick inspiration till texten för "King Of The Damned" efter att ha sett fotografen Nick Brandts bilder från utställningen "Inherit the Dust", en fotoutställning där Brandt återbesöker platser i Afrika där han brukade ta bilder på vilda djur i naturen som visar hur dessa landskap nu några år senare har ersatts av ghetton och berg av skräp.

"Det är extremt deprimerande att detta är något vi människor åstadkommit på bara några år. Förvandla ett levande djurliv till ett ghetto av sopor. I samma veva skedde skjutning av Cecil the Lion, som dog helt i onödan för att någon vill känna sig mäktig. Jag är oerhört emot all "trophy hunting" och dessa två saker tillsammans fick mig att skriva texten till "King of the damned". Lejon idag är inte längre "King of the Jungle", de är kung över ett dömt djurliv. Och vi måste stoppa detta, inte sen utan nu!" // Liv Sin

Om du vill hjälpa Djurens Rätt i sitt arbete, så kan du skänka pengar med hjälp av informationen nedan.
Swisha ditt belopp till Djurens Rätt: 90 10 877

Liv Sin släppte nyligen albumet "Follow Me" som är producerat av av Accept- och U.D.O.-medlemmen Stefan Kaufman tillsammans med Fitty Wienhold från U.D.O. Det nya albumet visar kraften och attityden som Liv sedan länge är känd för och har även med gästsartister som Schmier från Destruction och Jyrki 69 från The 69 Eyes på sång.


Om Liv Sin
I södra Sverige växte Liv Jagrell upp som den drivande kraften och frontfiguren i hårdrocksbandet Sister Sin. Under deras 13-åriga karriär sålde bandet tusentals plattor och turnérade som förband till band som Motörhead, WASP, Slayer och King Diamond. De var även med och spelade på Revolver Magazines “Hottest Chicks In Metal”-turné. I över 10 år turnérade Sister Sin regelbundet i Europa och Nordamerika där de fick en lojal fan base och byggde ett starkt varumärke som lever kvar med Liv i sitt nya projekt Liv Sin.
 
När Sister Sin la ner i slutet av 2015 visste Liv att hon hade mycket mer att ge världen och sina fans och hon startade Liv Sin. Den nya musiken visar mycket power och attityd som Liv redan är känd för. Liv Sin har ett modernt hårdrock/metal sound och tar Liv till nästa nivå, ett sound för både nya fans och hennes trogna fanbase från Sister Sin.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar