IN FLAMES arrangerar egen festival, Borgholm Brinner, i slutet av juli 2018

Samtidigt som In Flames avslutar sin omfattande och hyllade arenaturné med Five Finger Death Punch ger de nu fansen en stor nyhet inför nästa år.

Annons 

 

 

Idag kan vi meddela att In Flames skapar sin alldeles egna sommarfestival i Sverige; Borgholm Brinner. Tvådagarsfestivalen kommer äga rum på berömda Borgholms Slottsruin på Öland sista helgen i juli.

In Flames kommer att avsluta båda kvällarna, med två exklusiva och var för sig unika konserter – tillsammans med ca. 5 band per kväll (som kommer att presenteras så snart som möjligt).

Datumen att lägga på minnet är fredag 27 juli och lördag 28 juli!

Borgholm Brinner låter fansen vara en del av en milstolpe i bandets karriär – en exklusiv helg fylld med den bästa maten och drycken (inklusive Anders Fridén och Björn Gelottes ölmärke Frequency Beer Works och en exklusiv omgång av In Flames gin), fantastiska band och en del andra överraskningar i en intim miljö.

Biljetter till denna helt unika festivalupplevelse släpps 29 januari klockan 10.00 via BorgholmBrinner.se.

Man kan också registrera sin e-postadress på hemsidan för att få de senaste nyheterna direkt i sin inkorg!

Sångaren Anders Fridén hälsar:

Jag tror att det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag – åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det. Oavsett om man får tillfälle att starta en egen festival eller inte, så är det en obeskrivlig känsla att ha skapat en fan community genom sin musik. Ännu galnare är det att kunna samla den communityn på en fysisk plats – där vi kan spela och njuta av musik tillsammans, dricka tillsammans, osv. Och på ett slott av alla ställen! Det är en annan sak.
Det hade inte varit en IN FLAMES-festival om det skulle vara på en åker nånstans. Det måste vara speciellt så att våra fans kan få den ultimata upplevelsen, så att vi kan ge något tillbaka efter att ha varit så fantastiska mot oss i 20 år – med en helg de sent kommer att glömma. Vi kommer också handplocka de bästa banden – och även om vi inte kan säga vilka som ska spela än, så kan vi lova att ingen blir besviken…


In Flames släppte nyligen en digital EP, ”Down, Wicked & No Good”, med covers på Depeche Modes ”It’s No Good”, Alice In Chains ”Down In A Hole”, Chris Isaaks ”Wicked Game” och en liveversion av Nine Inch Nails ”Hurt”. Tack vare en hög efterfrågan från alla Jesterheads kommer låtarna nu att släppas som en 10” mini-LP den 16 mars 2018 – på genomskinlig, blå-svart färgstänk eller ljusblå vinyl. Du kan förbeställa vinylupplagan här.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar