Sweden Rock Festival lanserar The Holy Spirit of Sweden Rock Solera 15 XO Premium Rhum

När Sveriges största festival presenterar en ny rom är endast det bästa gott nog. Både innehåll och design på The Holy Spirit of Sweden Rock Solera 15 XO Premium Rhum håller samma höga kvalitet som festivalens bokningar.

 

När en upplaga av Sweden Rock Festival avslutats säger 75 procent av publiken att de kommer tillbaka nästa år – trots att de inte vet vilka band som spelar.

Det säger en del om festivalens unika position.

Framgången bygger inte minst på den speciella och välkomnande stämningen som infinner sig när över 30 000 människor beger sig till Norje utanför Sölvesborg och under fyra dagar enas kring sin kärlek till hårdrocken. Men mer än någonting annat är det ett kvitto på festivalens envisa vilja att alltid välja det bästa. Vare sig det handlar om traditionell hårdrock, heavy metal-riff eller stenhård death metal vet publiken att de alltid serveras det främsta inom respektive genre.

Även när landets största festival, i samarbete med Brands For Fans, lanserar rom, whisky eller öl under eget varumärke vet publiken att ingenting annat än det bästa är gott nog. Det gäller även den högkvalitativa rom från Guyana som lanseras idag.

– Vi ska vara Sveriges bästa festival och då måste även en produkt som den här synka med våra ambitioner, säger Sofia Lindqvist Lacinai, kommunikationschef på Sweden Rock Festival.

Både bland romkonnässörer och finsmakare har Guyanas rom alltid värderats högt på grund av sin djupa karaktär och komplexitet.

The Holy Spirit of Sweden Rock Solera 15 XO Premium Rhum har lagrats mellan 5-15 år på 200-liters amerikanska ex-bourbon ekfat. Destillering är gjord både i pot still-panna och i kolonndestillation. Doften är kryddig och nyanserat söt med inslag av bl.a. mörk choklad, smörkola och arrak. Smaken är kryddig med tydlig vanilj- och fatkaraktär, välbalanserad med en hint av torkad frukt och nötter samt farinsocker.

Precis som innehållet måste designen hålla högsta klass. Både Sweden Rock Festival och Brands For Fans vet av erfarenhet att flaskorna har ett högt samlarvärde och att de är populära julklappar och presenter. Många vill knappt öppna flaskan utan placerar den direkt på en noga utvald plats i hyllan. Det är därför varje flaska är numrerad med ett festivalband runt halsen.

– Gillar man hårdrock är flaskan väldigt trevlig att ha hyllan, med den snygga gitarren och festivalarmbandet. Faktum är att många festivalbesökare behåller banden på armen hela året. Det säger en delom engagemanget, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

Sommarens festival, som pågår den 6-9 juni, lockar med toppnamn som Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest. Och om väntan till den 6 juni känns lång finns det redan nu en mörk, mysig rom från Guyana som värmer i vinterkylan…

 The Holy Spirit of Sweden Rock Solera 15 XO Premium Rhum släpps den 6 december och kostar 499 sek.

Produktinformation:
Namn: The Holy Spirit of Sweden Rock Solera 15 XO Premium Rhum
Artikel nr: 82938-01Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 %
Dryck: Mörk Rom
Ursprung: Guyana
Fat & Lagring: 5-15 år Ex Bourbon fat
Producent: Götene Vin & Spritfabrik
Pris: 499 sek
Säljs from 6 december 2017 via Systembolaget.se.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar