The Hawkins följer med Corroded på Europa-turné

Många band skulle bara drömma om att åka på Europa-turné, endast några månader efter debutalbumet. Den drömmen är nu verklighet för The Hawkins. 

Annons 

 

 

Det är inte första gången The Hawkins spelar utanför Sveriges gränser. Tidigare har de plöjt igenom ett vintrigt Ryssland. Under februari mars är det Schweiz, Österrike och inte minst Tyskland som står på tur, då The Hawkins följer med inga mindre än Corroded på turné. 

–  Vi släppte debutplattan för drygt två månader sedan och redan nu är det klart med utlandsturné. Tajmingen är perfekt. Förutom att möta den utländska publiken och få möjlighet att slå sig in på deras marknad ska det bli skitkul att hänga med Corroded som vi gillar som fan, säger Albin Grill, trummis i The Hawkins. 
På frågan om vad som kommer skilja kommande turné från det som The Hawkins gjort tidigare så tror Albin att det framförallt kommer skilja sig åt när det gäller engagemanget. 

– Att spela klockan åtta i Sverige är inte lätt. Man undrar alltid om det ska dyka upp någon överhuvudtaget. Tyskland är nog lite bättre på den fronten. Och i Ryssland fick jag många kommentarer om att jag var cool för att jag var långhårig och frågor om vilket balsam jag använder, det tror jag inte tyskarna undrar, skrattar Albin. 

Förutom den stundande turnén så har The Hawkins också varit engagerade inom Musikhjälpen, som avslutades i söndags. The Hawkins hade flera auktioner, bland annat kunde konsertarrangörer buda på ett helkvällspaket innehållandes spelningar med The Hawkins, Knogjärn och hårdrockskomikern Sungen. Den spelningen är inte spikad när den kommer äga rum än, men eftersom intresset var så stort så finns tankar på att eventuellt sätta ihop en turné. Fansen kunde även buda på ett exklusivt exemplar av The Hawkins vinylskiva, vars första upplagor var feltryckta. 

– När vi fick in vinylen första gången så var vi så förväntansfulla. Flera års arbete i hand! Men så visade det sig att en låtlista hade tryckts ovanpå vår egna lista på skivans baksida så då blev såklart besvikna. Men sen utnyttjade vi det, med tanken att det kunde bli en bra story som är värd pengar i framtiden. Vi i bandet behöll varsitt ex och ett sjätte la vi då ut på Musikhjälpen, berättar Albin. 

När Musikhjälpen avslutades i söndags så kunde The Hawkins konstatera att deras auktioner totalt samlat in över 30 000, som alltså går till att stoppa handeln med barn, ett budskap som även behandlas i The Hawkins senaste musikvideo "Between The Lines". 

–  Det är viktigt att sprida ut meningsfulla budskap med sin musik och att kunna bidra, så det känns väldigt bra att vi har en plattform att kunna göra det på, säger Albin. 
Samtalet avslutas med en hälsning från Albin: Fortsätt lyssna på vår musik, fortsätt skänka pengar till Musikhjälpen och andra välgörande ändamål och har ni möjlighet att se oss på turnén så kom mer än gärna! Vi ger alltid järnet live! Och god jul! 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Albin Grill, The Hawkins
AKTUELLA: Med Europa-turné med Corroded.

FAKTA – THE HAWKINS

MEDLEMMAR
Johannes Carlsson: Lead vocals/Guitar
Mikael Thunborg: Guitar/Background vocals
Albin Grill: Drums/Background vocals
Martin Larsson: Bass

| FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE |

 

Relaterade artiklar