The Sounds – En behövlig energikick under den mörka decembernatten

16 låtar, tre extranummer, stage dive, ett band, en drottning, enade fans, vad mer kan man begära så här en mörk december-fredag på Debaser Strand?

 

The Sounds med Maja Ivarsson i spetsen har imponerat på mig sedan start. Med sin omåttliga energi, både musikaliskt och sceniskt, skapar de en atmosfär under deras live-shower som är skönt omöjlig att värja sig emot. Just nu gör de en mini-Sverige-turné, där gårdagens gig i Göteborg tillsammans med kvällens spelning i huvudstaden och klubben Debaser Strand resulterat i två helt slutsålda konserter. Nästa helg avslutar de turnén med spelningar i Karlstad och Norrköping.

I somras släppte The Sounds en fem låtar lång EP som heter The Tales That We Tell, och de spelade två av låtarna, Thrill och The Darkness i mitten av kvällens set. Två helt ok låtar, men de fäster inte riktigt live tycker jag, men ge dem några gånger till så kommer det säkerligen bli bättre och bättre.

En sak slog mig under kvällen, vilket var att med sitt ungdomliga låtuttryck verkar det som att de fortfarande lyckas dra till sig nya fans av nutiden yngre generation tillsammans med de som följt bandet sedan starten för snart 20 år sedan.

Det blev en riktigt svettig tillställning där fansen längst fram sjunger med i alla låtar, men det blev extra stora gnistor och allsång från hela publiken under bandets stora hits som inledningslåten Painted Numbers, No One Sleeps When I’m Awake och Living in America.

De avslutade det ordinarie setet med Rock n roll, men det var tydligt att både bandet och publiken inte vara klara. Det fanns fortfarande energi kvar för en kraftfull spurt. Maja sprudlade av energi under hela konserten och lyckades toppa sig själv till de avslutande tre låtarna Like a Lady, Shake, Shake, Shake och Hope You’re Happy Now. Under sista låten tar Maja fram det lilla extra, där hon bland annat slängde sig ut i publikhavet och surfade runt innan hon och bandet tackade för ytterligare en fantastisk konsert.

Det är ingen hemlighet att det bästa med musik enligt mig är väl genomförda live-framträdanden, och vissa band har det lilla extra som gör att man går därifrån med en full tank av positiv energi, ett av dem är helt klart The Sounds.

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Carlsson (fkristin.carlsson@rockbladet.se)
KONSERT: The Sounds
ARENA: Debaser Strand / Stockholm
DATUM: 2017-12-08
BÄSTA LÅTEN: Painted Numbers, Rock n roll och Shake, Shake, Shake
BÄSTA MINNET: Majas närvaro på scen och hennes otröttliga enerigi som smittar av sig till hela publiken. Så som live-framträdande ska vara enligt min skolbok.
 

LÅTLISTA – THE SOUNDS

Painted by Numbers
Stay Free
No One Sleeps When I'm Awake
Ego
Tony the Beat
Mine For Life
Hit Me!
Dorchester Hotel
Thrill
The Darkness
Something to Die For
The Best of Me
4 Songs & A Fight
Living in America
Outlaw
Rock & Roll

Encore:
Like a Lady
Shake Shake Shake
Hope You're Happy Now

 

Relaterade artiklar