Corroded: “Desto mer orolig man är desto bättre blir det”

Trots att premiären för Europaturnén står runt hörnet om mindre än en månad är Corroded fortfarande inte varse hur allting kommer se ut och låta, något som enligt sångaren Jens Westin är en del av spänningen.  – Varje kväll kan bli  annorlunda. 

2017 var ett framgångsrikt år för Corroded. Efter många års arbete släppte de äntligen sin platta "Defcon Zero", som fick idel lovord från press och publik samt var ute på turné som bland annat innefattade en succéspelning på Sweden Rock Festival där de slog publikrekord. Jens Westin, frontman i Corroded, avslöjar dock att bandet till en början inte ens var särskilt sugna på att släppa "Defcon Zero". 

– För oss kändes det inte som en ny platta. Den hade funnits klar i flera år och det var inte spännande längre. Det blev nästan så att man tappade suget lite och vi tänkte ett tag skrota den och börja om på nytt. Vi skojade till och med om att döpa om oss, berättar Jens. 

Nu i efterhand är dock Jens mer än nöjd med att "Defcon Zero" släpptes och sedan 2017 års turné avslutades har Corroded påbörjat arbetet med nästa platta. Under de senaste månaderna, som varit en något lugn period för bandet, så har bandmedlemmarna bland annat haft Skypesessions och bollat idéer med varandra och skrivit ihop nya låtar. Än så länge går det dock inte att urskilja hur det kommer låta. 

Jag kan garantera att det inte tar lika lång tid som förra albumet. Ett mål vi har är att den ska släppas i alla fall i år. Men åt vilket håll det rör sig, det vet man inte. Vi hämtar inspiration från Slayer, ACDC, Entombed och till och med Beatles. Dock så tror jag att ju mer man oroar sig för slutresultatet, desto bättre blir det, säger Jens. 

Corrodeds stundande Europaturné har premiär på Debaser Strand i Stockholm den 14 februari. Efter det väntar Göteborg samt länder som Danmark, Tyskland och Schweiz. Med på turnén kommer även The Hawkins vara. 

 – Vi diskuterade ganska länge vilka som vi skulle ha med oss som support och vi förde förhandlingar med andra band också. Det var Bjarne (basist) som började snacka om The Hawkins och vi kände allihop att de skulle passa perfekt, så att det faktiskt blev av är asroligt. 

Vad publiken kan förvänta sig under turnén är ännu oklart. Enligt Jens är nämligen det bästa att våga köra på "uppstuds" och bryta rutiner. Han förklarar att bandet ofta går på känsla och att det vid ett flertal tillfällen hänt saker som inte varit planerade. Det gäller allt från setlist och mellansnack samt sådant som inte går att förutse, som exempelvis publikinteraktion.  

–  Det finns alltid utrymme för påhitt och jag tror att man utvecklas som band genom att ständigt kasta sig ut och inte låta allt vara regisserat. Grundtanken just nu inför turnén är att ingen kväll ska likna den andra. Vi kan komma att byta setlist för varje spelning och föra oss på olika sätt på scenen. Sen får man ju såklart lägga band på sig så att man inte bränner bort tid för flera låtar genom att bara stå och jävlas med publiken i flera minuter, skrattar Jens. 

På frågan om vad för sorts "upptåg" Corroded skulle kunna hitta på under spelningarna så utbrister Jens: "Vem vet, vi kanske börjar trolla och köra poetry slam. Men det är egentligen inget jag rekommenderar" och brister ut i gapskratt. 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Jens Westin, Corroded.
AKTUELL: Europaturné i februari/mars med The Hawkins. Premiär i Debaser Strand, Stockholm, 14 februari. 
 

FAKTA – Corroded

MEDLEMMAR:

Jens Westin: Sång, Gitarr.
Tomas Andersson: Gitarr, bakgrundssång.
Bjarne Elvsgård: Bas.
Per Soläng: Trummor.

 

Relaterade artiklar