ELTON JOHN ÅKER UT PÅ TRE ÅR LÅNG AVSKEDSTURNÉ – KOMMER TILL GÖTEBORG 2019

Efter en helt enastående karriär på över ett halvt sekel meddelade nu ikväll Elton John via en VR180 livesändning på YoutTube att han åker ut på sin sista turné. Turnén som tar honom över hela världen under tre år och med över 300 konserter har namnet ”Farewell Yellow Brick Road”. Den 19 maj 2019 landar turnén i Sverige för en konsert på Scandinavium i Göteborg.

Annons 

 

Turnén startar i USA i september 2018 och når Europa i april 2019 för att sedan i november 2019 ta sig till Asien och Australien. Därefter besöks Sydamerika i mars 2020 innan turnén återvänder till Europa i slutet av 2020 och sedan avslutas i Nordamerika 2021.

Turnén innebär ett avsked från ett av populärkulturens absolut viktigaste och största namn genom alla tider. Eltons nya scenproduktion för turnén kommer ta publiken på en musikalisk och visuell resa som sträcker sig över en 50-årig karriär full av hits och oförglömliga klassiker, på ett sätt som ingen sett tidigare.

Så här säger Elton själv om avskedsturnén:

Performing live fuels me and I’m ecstatic and humbled to continue to play to audiences across the globe. I plan to bring the passion and creativity that has entertained my fans for decades to my final tour. After the tour finishes, I’m very much looking forward to closing off that chapter of my life by saying farewell to life on the road. I need to dedicate more time to raising my children.

DATUM
19/5 2019 – Scandinavium, Göteborg

Fotograf: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar