Fall Out Boy – Återvänt till Sverige efter 10 år

Det amerikanska bandet Fall Out Boy intog i onsdags scenen på ett slutsålt Debaser Strand, 10 år efter att de senast besökte Sverige. Det var en intim och mysig klubbspelning, men i fel lokal. 

Annons 

 

Kvällen hade kunnat börja bättre. Det var kallt och kön utanför Debaser Strand var lång, och enligt rykten hade även en del tappra fans stått och köat sedan klockan sju på morgonen. Men trots att insläppet skedde redan vid 18:30 så hade klockan passerat 20:00 innan kön utanför äntligen kom till sitt slut.

Men kvällen blev bättre, eller den blev rätt så fantastisk faktiskt. När bandet intog scenen kickade dom direkt igång med hitlåten The Phoenix, och lokalen fylldes utav skrik och förväntan. Därefter bestod kvällen utav obeskrivlig energi både från scenen, men även från publiken. Det varvades även med skönt mellansnack från Pete Wentz för att sen bryta ut i en helt fantastisk allsång så fort klassikerna som Sugar, We're Goin Down och I Don’t Care spelades. Men här märktes även en tydlig skillnad på nya och gamla fans. Deras nya och något förändrade sound i samband med plattan som släpps nu senare i januari, verkade inte riktigt falla alla i smaken, och den massiva allsången avtog något. 

Men mitt tonårshjärta slog fortfarande hårt för dessa killar, trots åren som gått sedan de var en del utav mitt vardagslyssnande. Och jag var inte ensam, överallt runt omkring mig såg jag människor i alla dess åldrar som skrattade, grät och sjöng. Där och då, så insåg jag verkligen hur häftigt det är med musik. Hur det för människor samman och hur man nästan kan ta på känslan av lycka som hänger i luften.

Dock kändes valet av lokal inte helt rätt. Dels för att man fick dålig sikt av scenen om man hamnade lite längre bak, men framförallt tyckte jag synd om alla dessa stackare som hade väntat i 10 år på att få se sina idoler, men som inte fick tag på biljetter då de sålde slut så snabbt. Trots att jag anser att klubbspelningar oftast är bättre då det blir mer intimt och personligt så hade jag önskat en större lokal.

 

Summan av kardemumman så var det en fantastisk kväll fylld av nostalgi, energi och framförallt bra musik.

 

 

SKRIBENT: Jessica Alsterblad (jessica.alsterblad@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)
KONSERT: Fall Out Boy
ARENA: Debaser Strand / Stockholm
DATUM: 2018-01-10
BÄSTA LÅTEN: My Songs Know What You Did In The Dark
SÄMST: Lokalen

 

Relaterade artiklar