NY VIDEO: Grimner – En Fallen Jätte

Vikingarna i det svenska metalbandet Grimner drar igång 2018 med att släppa musikvideon till singeln "En Fallen Jätte". Låten är från det kommande albumet "Vanadrottning" som släpps den 9 februari. För att följa upp albumreleasen har bandet redan 25 spelningar inbokade för 2018 med fler turnédatum som kommer tillkännages längre fram.

Annons 

 

Annons 

 

Annons 

 

 

"En Fallen Jätte" är en krossande låt med några tidigare outforskade element i sig, men har även det mesta man kan vilja ha i en Grimner-visa. Den berättar om striden mellan Tor och Hrungner, jätten med ett hjärta av sten, som till slut krossades under kraften av åskgudens hammare Mjölner, och allt som blev kvar av honom var en hög med grus."

Sveriges vikingar Grimner bjuder på en unik blandning av folkmusik och metal, där de blandar medryckande melodier, folkinstrument och tunga riff till en egen, aggressivare metal. Med sin dynamiska och medryckande musik, med texter på svenska, och med en utstyrsel som ser ut som de nyligen har anlänt från en fantasy-värld, har Grimner med storm växt sig starka bland entusiaster av både metal och folk. Grimners texter kretsar kring nordisk mytologi, folktro, historiska vikingaäventyr, samt det dagliga livet under denna tidsera. Genom att blanda snabb, gladlynt och folklig musik med mörkare toner, är Grimners musik lika fantastisk som underhållande.

År 2018 firar Grimner tioårsjubileum och släpper ett nytt album ”Vanadrottning” (Despotz Records) den 9 februari. Albumet ger en ny touch av musik till Grimners tidigare verk: en överlag tyngre, mer kraftfullt och rytmisk musik, samt en fantastisk röst från deras nya medlem Martin. Förvänta dig ett dynamiskt, fräscht och spännande album där Grimner tänjer på gränserna och tar sin musik till en helt ny nivå. Med ”Vanadrottning” och firandet av sitt tioårsjubileum, fortsätter vikingarna Grimner sin resa mot nya äventyr!

Mer om bandet
Grimner grundades år 2008 av frontmannen (leadgitarrist och sångare) Ted, tillsammans med trummisen Henry. Med tiden har bandet växt till en stark grupp om sex vikingar. Grimners första demo ”A Call For Battle” (2010) sjöngs explicit på engelska men ersattes därefter av texter enbart på svenska. Genom årens gång har Grimner släppt flertalet utgåvor (EP "Färd" (2012), acoustic EP "De Kom Från Norr" (2015), album "Blodshymner" (2014)) har bandet sakta men säkert växt och gjort sig ett namn inom sin genre. Ett exempel är då bandet agerade turnésupport åt legendariska Korpiklaani under deras Sverigespelningar 2015.

År 2016 släppte Grimner sitt hyllade album ”Frost Mot Eld” (Despotz Records), ett album som gav något helt nytt till musikvärlden. Albumet fick enastående recensioner över hela världen, och har exempelvis resulterat i miljontals streams. Med det starka albumet och med sitt fantastiska koncept, har Grimner bjudits in att framträda på festivaler runtom i Europa.

Bokade Spelningar 2018
09 Feb Sticky Fingers, Gothenburg (SE)
10 Feb Palatset, Linköping (SE)
15 Mar Hammerfest (GB)
16 Mar Fulford Arms, York (GB)
17 Mar The Angel Microbrewery, Nottingham (GB)
18 Mar Nambucca, London (GB)
05 Apr Blackland, Berlin (DE)
06 Apr Ragnarök Festival (DE)
07 Apr Durbuy Rock Festival (BE)
08 Apr Little Devil, Tilburg (NL)
21 May Wave Gotik Treffen (DE)
18 Aug Barther Metal Open Air (DE)
07 Sep Club From Hell, Erfurt (DE)
08 Sep MAZE, Berlin (DE)
11 Sep Vagon Klub, Prague (CZ)
12 Sep Klub u Bazyla, Poznan (PL)
13 Sep Magnetofon, Lodz (PL)
14 Sep VooDoo Club, Warsaw (PL)
15 Sep Rudeboy Club, Bielsko-Biała (PL)
16 Sep Rock Klub Tartaros, Banská Bystrica (SL)
16 Sep Barrák Music Club, Ostrava (CZ)
19 Sep M13 Klub, Brno (CZ)
20 Sep Dürer Kert, Budapest (HU)
21 Sep Escape, Vienna (AT)
22 Sep Manoir Pub, Saint-Maurice (CH)
23 Sep Le Klub, Paris (FR)

Mer datum tillkommer!

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Rickard Monéus

FAKTA – GRIMNER
Spotify | Facebook | Instagram | Twitter | www.grimnerband.com |


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar