Shiraz Lane: “Vi har utvecklats som musiker”

I vintras spelade Shiraz Lane från Finland på Kraken i Stockholm, vilket blev deras första spelning någonsin på svensk mark. På lördag 27 januari är det dags igen, då Shiraz Lane spelar akustiskt på Hard Rock Café, återigen i Stockholm och dessutom med ett nytt album väntandes runt hörnet.

 

Trots att Shiraz Lane är ett relativt nytt band som släppte sitt debutalbum för endast två år sen har de av många pekats ut som ett framtidsnamn. 23 februari kommer de släppa sitt andra album, "Carnival Days", en platta som enligt sångaren Hannes Kett är mer genomtänkt än debuten "For Crying Out Loud".

–  Det hörs att vi har utvecklats som musiker och det hörs att vi har spelat en massa sen vi släppte första skivan. Det är många timmars arbete bakom "Carnival Days" och vi har i princip bott i studion och replokalen 24/7 senaste tiden. Jag är så stolt över det vi fått fram, säger Hannes.

Arbetsprocessen inför det nya albumet har varit lång och intensiv. Hannes berättar att bandet började skriva ihop nya låtar ganska kort tid efter debutalbumet 2016. Till en början var låtskrivandet mer som terapi och det gick inte att urskilja åt vilket håll skrivandet skulle gå, eller hur det skulle komma att låta.

– Det blev hela tiden bättre med tiden. Efter ett tag bestämde vi oss för att inte gå efter allas förväntningar utan bara göra låtar som vi ville. Det går inte att försöka göra en viss sorts skiva och bara kalla det för Shiraz Lane, den musik vi gör måste representera oss på riktigt.  Det gör "Carneval Days". Det är en episk skiva som jag hoppas kommer få människor att reflektera över liver. Även våra senaste singlar "Harder To Breathe" och "People Like Us" låter mer Shiraz Lane än något vi gjort tidigare. Samma sak gäller när vi spelar live. Vi har inga scenpersonligheter som skiljer sig från hur vi är privat, utan det är vi hela tiden. Jag tror också att det är därför vi fått en publik som gillar oss, för de ser att det vi gör är äkta, berättar Hannes.

"Carneval Days" producerades i Stockholm, ett val som kom naturligt eftersom "Svenskarna vet hur man producerar" som Hannes beskriver det. Och naturligtvis finns fler kopplingar än så till Sverige. Den 29 november 2017 var Shiraz Lane ett av fyra band som uppträdde på eventet "The Finnish Invasion"Kraken i Stockholm. Detta var Shiraz Lane första spelning på svensk mark. På lördag 27 februari smäller det igen, när Shiraz Lane spelar akustiskt på Hard Rock Café i Stockholm. Vad gäller övriga länder så är det ingen tvekan om att Hannes längtar ut över landsgränserna.

–  Shiraz Lane betyder så gott som "The Journey Of Life" för mig. Jag älskar Finland, men jag vill ut så fort som möjligt, där marknaden finns. Jag vill se nya länder, jag vill spela på många scener och vill träffa nya människor. På Hard Rock Café blir det som sagt andra gången vi spelar i Sverige, vilket vi såklart vill göra fler gånger, men jag vill också ut i världen.

På frågan om var Hannes ser Shiraz Lane befinna sig om 5 år så är det just de visioner han redogjort för som kommer upp. Minst tre album ska vara utgivna och bandet ska ha spelat på stora festivaler runtom i Europa och ha projekt på gång i USA.

–  Man kan inte veta vad framtiden erbjuder men vi vill verkligen det här. Saker har gått fort för oss de senaste två åren så ingenting är omöjligt. Vi vill sprida ut vårt budskap "Peace, Love and Rock N Roll". Jag hoppas att så många fans och vänner som möjligt kommer till Hard Rock på lördag, så att jag kan krama om alla som hjälper oss att hålla drömmen levande, säger Hannes och låter berörd. 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Hannes Kett, Shiraz Lane.
AKTUELLA: Med akustisk spelning på Hard Rock Café i Stockholm 27/1 och albumet "Carneval Days" 23 februari.
 

BANDFAKTA – SHIRAZ LANE

MEDLEMMAR

Hannes Kett – Sång
Jani Laine – Gitarr
Miki Kalske – Gitarr
Joel Alex – Bas
Ana Willman – Trummor

| FACEBOOK | SPOTIFY |

 

Relaterade artiklar