The Darkness och Glenn Hughes klara för Sweden Rock

Två nya akter är nu bekräftade för Sweden Rock Festival: The Darkness och Glenn Hughes performs classic Deep Purple.

 

The Darkness fick ett smått sensationellt genombrott med debutplattan ”Permission to land” och hitsingeln ”I believe in a thing called love” 2003. Efter ett 90-tal där allt som påminde om föregående decennium skyddes som pesten fick The Darkness världen att digga klassisk, melodisk partyhårdrock igen. Många missade dem pga sen speltid sist de var på Sweden Rock – nu återkommer de för en eftermiddagsspelning!

Glenn Hughes slog igenom på bred front tack vare sin tid i Deep Purple på 70-talet. Nu turnerar han för första gången med material enbart från de tre klassiska Purple-album han medverkade på: ”Burn”, ”Stormbringer” och ”Come taste the band”. En given bokning till festivalen förstås – särskilt med tanke på att Glenn som få andra i sin generation har sina röstresurser helt och hållet intakta!

Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg 6-9 juni. Sedan tidigare är bland andra Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Helloween och Stone Sour utannonserade. 3- och 4-dagarsbiljetterna är slutsålda. 1-dagsbiljetter släpps imorgon, 25/1, klockan 10.00.

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar