Anthrax, Danko Jones och Graveyard är klara till IN FLAMES FESTIVAL – BORGHOLM BRINNER!

I sommar är det äntligen dags för den första upplagan av In Flames egen tvådagarsfestival Borgholm Brinner, 27-28 juli. Utöver de svenska metalgiganterna kan vi nu stolt presentera tre nya band till en av sommarens höjdpunkter: Anthrax [US], Danko Jones [CAN] och Graveyard [SE]!

 

ANTHRAX
New York-ikonerna behöver egentligen ingen vidare presentation. Anthrax är ett av metalvärldens största namn – och en del av ”Big Four” (tillsammans med Metallica, Megadeth och Slayer). Bandets karriär spänner över fyra decennier, elva studioalbum och framgångsrika turnéer över hela världen. Anthrax är helt klart ett ledande band i thrash metal-genren och ett av världens främsta metalband genom tiderna. Vi längtar till att Anthrax förvandlar Borgholms slottsruin till ett ”Madhouse”!

DANKO JONES
Den kanadensiska rocktrion Danko Jones har beskrivits som ett av världens bästa liveband. De som har sett bandet live vet exakt vad vi menar. Det är rå livemusik med 100% energi som svensk-älskande Danko Jones gärna tar med sig till våra breddgrader. Senast de spelade i Sverige var det för fulla hus och hyllande recensenter i Sverige, Norge och Finland. Med senaste albumet ”Wild Cat” i bagaget – och låtar som ”First Date” och ”Had Enough”, välkomnar vi Danko till Borgholm.

GRAVEYARD
Om In Flames är sveriges metalgiganter så är Graveyard landets hårdrockshjältar. De har vunnit Grammis(ar), P3 Guld och hyllats av musikkritiker som ett av de mest intressanta hårdrocksbanden från Sverige – och Graveyard finns nu i skivsamlingar världen över. Just nu arbetar Göteborgsbandet på sitt femte studioalbum. På Borgholm Brinner finns det en stor chans att vi får höra helt nytt material – i den vackraste tänkbara sommarmiljön, på Öland i juli.

Fler akter tillkommer…

In Flames sångare Anders Fridén beskriver den kommande tvådagarsfestivalen så här:

”Jag tror att det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag – åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det. Oavsett om man får tillfälle att starta en egen festival eller inte, så är det en obeskrivlig känsla att ha skapat en fan community genom sin musik. Ännu galnare är det att kunna samla den communityn på en fysisk plats – där vi kan spela och njuta av musik tillsammans, dricka tillsammans, osv. Och på ett slott av alla ställen! Det är en annan sak.
Det hade inte varit en IN FLAMES-festival om det skulle vara på en åker nånstans. Det måste vara speciellt så att våra fans kan få den ultimata upplevelsen, så att vi kan ge något tillbaka efter att ha varit så fantastiska mot oss i 20 år – med en helg de sent kommer att glömma. Vi kommer också handplocka de bästa banden – och även om vi inte kan säga vilka som ska spela än, så kan vi lova att ingen blir besviken…”

Biljetter till festivalen släpps 26 februari klockan 09.00 via LiveNation.se. Både tvådagsbiljetter och endagsbiljetter släpps.
Förköp startar 23 februari 09.00 för Tele2- och Samsungkunder.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar