Cyhra leverar en stabil första spelning på svensk mark

Bestående av ett stjärngods av några av Sveriges skickligaste metalmusiker inkluderat två femtedelar av tidigare In Flames-medlemmar samt Jake E. från Amaranthe är Cyhra en spännande och uppriktigt lovande ensemble. Som vi vet finns det gott om melodiösa metalnamn därute och Cyhra är en supergrupp på papperet men hur låter musiken och hur står den sig live?

Vi får höra låtar från debuten "Letters To Myself" – en solid grund av lätt skitiga melodiska gitarrpassager, trance-influerade synthar och radiovänliga vocals sammanstrålar till ett ytterst lättlyssnat men storslaget sound. Och även om detta inte är ett högoktanigt alternativ till i mitt tycke mer spännande metalband som In flames och utan något specifikt nyskapande för genren eller livescenen så fungerar det smart i sammanhanget. Där musikernas vägar från tidigare projekt harmoniserar snyggt med varandra så har man verkligen lyckats med bedriften att underhålla den blandade publiken på Värmekyrkan på ett högst professionellt och slagkraftigt rockmaner. 

 

SKRIBENT: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se
FOTOGRAF: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
ARENA: Värmekyrkan / Where's the music / Norrköping / 2018-02-09 
BÄSTA MINNET: Jake E's karismatiska scenframträdande
 

Relaterade artiklar