Imperial State Electric – Anywhere Loud

Vi har passerat mitten av årets onödigaste månad. Februari är i mina ögon mycket värre än november, som många håller som årets segaste månad. Februari ligger i vägen för våren. Jag vet att vi har slask framför oss. Det är fortfarande snö, åtminstone mest troligt. En liten positiv strimma av hopp är att ljuset håller på att återvända till oss.

Det som jag behöver är en mental energikick rakt i baken. Det är också vad du kan vänta dig när du lyssnar på Imperial State Electrics liveplatta Anywhere Loud. Det är rock ’n roll, som inte går som katten runt het gröt. Det är rakt på pudelns kärna och ger dig en boost av mental energi, som behövs den här tiden på året. Det kommer att gå utmärkt att använda den här plattan även under andra delar av året. Under sommarmånaderna passar den utmärkt, som stämningshöjare på vilket party som helst.

De tjugotre låtarna är inspelade under 2014-2016 på utsålda spelningar i Madrid, Stockholm och Tokyo. Skivans totallängd klockar in på dryga 78 minuter. Det bjuds på en cover av The Dead Boys Sonic Reducer, som också är en Pearl Jams coverfavoriter. Den andra covern hittar du näst sist och det är This Is Rock ’n’ Roll av The Kids’.

Det bjuds oss alltså hela tjugoen Imperial State Electric-original. Det är en blandning från samtliga studioalbum med en viss tyngdpunkt på All Through The Night. Tycker du redan om Nicke Anderssons raka och energiska gitarrock kommer du att känna dig som hemma direkt. Det finns nog nästan bara en sak som kan göra den här liveplattan ännu bättre. Det är att få vara på plats i konsertlokalen när bandet kör över sin publik med den här överdosen av glädje..

 

SKRIBENT: Anders Nyström (anders.nystrom@rockbladet.se)
BAND: Imperial State Electric
ALBUM: Anywhere Loud
RELEASEDATUM: 2018-02-16
SKIVBOLAG: PSYCHOUT Records
BÄSTA LÅTEN: Jag är svag för Break It Down i studioversionen och här är den ännu bättre.

LÅTLISTA – ANYWHERE LOUD
 

 1. It Ain't What You Think (It's What You Do)
 2. Empire Of Fire
 3. Deja Vu
 4. All Through The Night
 5. Anywhere Loud
 6. Deride And Conquer
 7. Apologize
 8. Break It Down
 9. More Than Enough Of Your Love
 10. Just Let Me Know
 11. Faustian Bargains
 12. Holiday From My Vacation
 13. Down In The Bunker
 14. Can't Seem To Shake It Off My Mind
 15. Stay The Night
 16. Redemption's Gone
 17. Uh Huh
 18. Reptile Brain
 19. All Over My Head
 20. Sonic Reducer
 21. I'll Let You Down
 22. This Is Rock 'n Roll
 23. Throwing Stones

 

BANDFAKTA – IMPERIAL STATE ELECTRIC

MEDLEMMAR

Nicke Andersson – Sång och gitarr

Dolf de Borst – Körsång och bas

Tobias Egge – Körsång och gitarr

Thomas Eriksson – Trummor och percussion

 

DISCOGRAPHY

All Through The Night (2016)

Honk Machine (2015)

Reptile Brain Music (2013)

Pop War (2012)

In Concert (2011)

Imperial State Electric (2010)

 

Relaterade artiklar