Japan, Grammis och musikvideopremiär väntar för H.E.A.T

Det är mycket nu för grabbarna i H.E.A.T. Inom en vecka så drar de igång sin Japan-turné och innan dess ska både musikvideo släppas samt Grammisgalan avverkas. – Vila får man göra när man är död, säger trummisen Crash.

I september 2017 släppte H.E.A.T sitt senaste album, "Into The Great Unknown". En platta som i jämförelse mot bandets tidigare verk bjöd på ett nytt sound och visade upp en annan sida av bandet. Trummisen Crash berättar att det inte finns några förbestämda planer inför nya album, utan det är bara fantasin som sätter gränser. När material har samlats ihop är det sedan "de bästa låtarna som vinner" och blir medtagen på albumet, oavsett om den låter annorlunda eller inte. När det kommer till "The Great Unknown" är det ingen tvekan om att den något vågade satsningen gick hem. Igår kväll avgjordes Grammisgalan, där H.E.A.T var nominerade i kategorin Årets Hårdrock/Metal, bland annat med konkurrens från Europe och Arch Enemy. "Into The Great Unknown" hamnade också på listan över "Top 10 Album Of The Year" i brittiska Classic Rock Magazine.

– Det känns som vi rörde om i grytan ordentligt med "Into The Great Unknown". Men det har ju gått riktigt bra. När det gäller Grammis så är det en vinst i sig att vara nominerad. Det är prestigefyllt att få vara där och att få någon form av bekräftelse på vårt arbete. Tror egentligen inte vi vinner men inget är ju omöjligt. Det blir i alla fall en lyxig tillställning på Grand Hotel och vi ska skåla och ha kul, säger Crash.

Crash kommer knappt hinna hem från Grammisgalan innan det också är dags för honom och H.E.A.T:s gitarrist Dave Dalone åker till Japan för att värma upp för turné. Övriga bandmedlemmar kommer senare och den 15 februari, dagen innan premiär, håller bandet skivsignering.

–  Vi kommer ha en signering i ett stort höghus, Tower Records, som är överröst med skivor. Här i Sverige har vi knappt skivaffärer längre så därmed blir Tower Records som en cool dröm. Sen är dessutom japanerna galna! De köar utanför vårt hotell och på spelningarna är de hysteriska. Det är något man måste uppleva för att förstå, säger Crash, som även utlovar en maxad liveupplevelse med mycket pyroteknik och ljus åt de fans som befinner sig i Japan.

Emellan alla dessa evenemang ska H.E.A.T även klämma in en release av en ny musikvideo, "Best of The Broken" som släpps fredag 9 februari. En musikvideo med mycket stjäl och hjärta och många månaders av hårt arbete bakom sig. Förutom bandet, så har fansen spelat in sig själva på film och skicka in den. Videon spelades in och René U Valdes från Greenworks Television.

 

–  Istället för att gnälla över att det knappt säljs skivor längre så bestämde vi oss istället för att utnyttja digitaliseringen till vår fördel. Vi tog kontakt med andra band och med fans från alla möjliga hörn och bjöd in de till att inte bara medverka i videon, utan också ge dem möjlighet att påverka den. Det har varit en underhållande process och inspelningsperioden har varit igång sedan Europaturnén. Nu är resultatet utav drygt 60 människors förslag och idéer klart och det är definitivt ett initiativ jag hoppas vi kan göra fler gånger. På det här sättet kommer vi närmare fansen och de får känna sig som en del av vårt arbete. Det är alltid viktigt att fansen känner sig delaktiga och sedda, förklarar Crash.

Grammisgalan avgjordes igår kväll, och Europe vann i kategorin bästa Hårdrock/Metal för deras skiva Walk The Earth.

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Crash, H.E.A.T
AKTUELL: Med .Japanturné, musikvideorelease samt nominerade till Grammis för "Årets hårdrock/metal".
SKIVBOLAG: Gain Music Entertainment
 

BANDFAKTA – H.E.A.T

MEDLEMMAR

Erik Grönwall – Sång
Dave Dalone – Gitarr 
Jona Tee – Keyboard
Jimmy Jay – Bas
Crash – Trummor

 

 

Relaterade artiklar