The Temperance Movement – A Deeper Cut

Talets variationer i ljudnivå och tryck eller nyans eller styrkegrad i ljudvolymen hos musik brukar beskrivas som dynamik. Det är dynamik jag kommer att tänka på när jag lyssnar på The Temperance Movements tredje fullängdare.

Annons 

 

Det är inte så att vi ramlar mellan stolarna. Caught In The Middle är en perfekt växling över från förra albumet White Bear till det nya A Deeper Cut. När vi sedan rör oss vidare ut i den stora världen är det tur att vi kan luta oss mot nådens syster i den ultrasköna rockaren Built-In Forgetter. Vi pumpar upp tempot igen i Love and Devotion, vilket sedan sätts i kontrast mot albumets titelspår. Det blir lugnt tempo, själfullt och vackra vibbar.

Att få allt te i Kina är inledningserbjudandet i skönt gungande Backwater Zoo. Det mjuka anslaget fortsätter i Another Spiral. I Beast Nation, vars titel kan verka skrämmande och hård är snarare en långsammare vandring fram och visar på Phil Campbells sköna sångröst. The Way It Was and The Way It Is Now fortsätter på den inslagna vägen och kompassriktningen är lika tydlig när vi når Higher Than The Sun. Vi närmar oss sedan barnen och kärleken till dem i den pianokompade balladen Children. Det känns som en sömlös övergång till There’s Still Time. Där fortsätter vi springa mot lågorna innan vi kommer till finalen i The Wonders We’ve Seen.

Musikkusiner som dyker upp i mitt huvud när jag lyssnar på det här attraktiva albumet är The Black Crowes, Faces, Thunder och Cat Stevens (jag vet att han inte kallar sig det nu). Det är väldigt trevliga kusiner att ha i mina öron. Jag räknar också med att A Deeper Cut kommer att hamna mycket högt på min årslista när det är dags att summera årets utgivningar. Om det inte skulle göra det så kommer 2018 ha varit ett extraordinärt bra musikår.

 

SKRIBENT: Anders Nyström (anders.nystrom@rockbladet.se)
BAND: The Temperance Movement
ALBUM: A Deeper Cut
RELEASEDATUM: 2018-02-16
SKIVBOLAG: Earache
BÄSTA LÅTEN: Den mycket medryckande Built-In Forgetter är min klara favorit på den här toppenskivan.

LÅTLISTA – A DEEPER CUT

1. Caught In The Middle

2. Built-In Forgetter

3. Love and Devotion

4. A Deeper Cut

5. Backwater Zoo

6. Another Spiral

7. Beast Nation

8. The Way It Was and The Way It Is

9. Higher Than The Sun

10. Children

11. There’s Still Time

12. The Wonders We’ve Seen

BANDFAKTA – THE TEMPERANCE MOVEMENT

MEDLEMMAR

Phil Campbell – sång

Paul Sayer – gitarr

Matt White – gitarr

Nick Fyffe – bas

Simon Lea – trummor

DISCOGRAPHY

White Bear (2016)

The Temperance Movement (2013)

Pride [EP] (2012)

Relaterade artiklar