VIDEOPREMIÄR: SKARLETT RIOTS NYA MUSIKVIDEO AFFLICTION

När den senaste musikvideon från Skarlett Riot snart nått 1 miljon views på YouTube kommer nu bandets nya musikvideo för låten "Affliction". Låten uttrycker vad vi alla kan känna i mörk period i livet, i en bergochdalbana av känslor och lidande. Musikvideon till singeln släpps den 23 februari.

Annons 

 

 

"Med låten vill vi få folk att tänka på att inte döma någon efter utsidan, för djupt under ytan vet vi inte vad som försiggår eller vad som händer bakom stängda dörrar. Bara för att det inte syns betyder det inte att det inte finns."// Skarlett Riot


Efter succén med EP:n “Sentience” började den brittiska kvartetten dra till sig intresse i Storbritannien och internationellt. Att skriva kontrakt med TKO Agency och The Artery Foundation management var bara starten för denna högkvalitativa akt – snart hade de skrivit på ett världsomfattande skivkontrakt med det svenska skivbolaget Despotz Records.

SKARLETT RIOT har tagit rock-scenen med storm med sin starka riff-ledda sånger, blödande melodier och hårda sound. Lägg till en stark känsla för medryckande hooks, en begåvad sångerska med en stor röst och du har ett band som inte bara har mycket attityd utan även de rätta låtarna för att backa upp dem. I oktober släpper de albumet "Regenerate".

Bandet har imponerat publiken på Download Festival där de fick 4KKKK från KERRANG! i en live-recension. De har spelat på Leeds och Reading Festival, Metal Female Voices Festival, Bloodstock, Hard Rock Hell, Camden Rocks, Steelhouse, Takedown, Giants Of Rock, S.O.S och många andra stora festivaler. SKARLETT RIOT har i och med sitt ständiga turnerande delat scen med band som Funeral For A Friend, Deaf Havana, The Darkness, Wednesday 13, Heaven’s Basement, Kamelot, Gus G, Devilskin, Hammerfall, Glamour Of The Kill, Leaves’ Eyes och många fler.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – SKARLETT RIOT

MEDLEMMAR
Skarlett – Sång/Gitarr
Danny – Gitarr/Kör
Martin – Bas/Kör
Luke – Trummor

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar