At The Gates släpper första singeln, To Drink From The Sky Itself, från det kommande albumet

18 maj är det dags för At The Gates att släppa sitt nya album, "To Drink From The Night Itself" via Century Media Records. Idag släpps första singeln, To Drink From The Sky Itself, från albumet och en video till den.

 


"To Drink From The Night Itself" är inspelad i UK i Parlour Studios och producerad av Russ Russell (Napalm Death, The Haunted, Dimmu Borgir, etc.).


Bandets sångare Tomas Lindberg kommenterar den nya skivan:
”Första låten vi väljer att presentera för er är albumets titellåt, som även är albumets öppningslåt. För oss så är den en representation av hela attityden av skivan: rå, hungrig och desperat. Den ger även en introduktion till hela albumet, som bygger på konceptet konst. Vi lever och uttrycker oss genom vår konst, den är själva kärnan av de vi är. Konst kan även ses som ett verktyg för revolution, motstånd eller förtryck. ”To Drink From The Night Itself” är precis det, en metafor för att leva och andas genom konst. Så klart är konceptet djupare än så, men just denna låt är hjärtat av hela skivan, själva kärnan så att säga. Vi är fortfarande "At war…", men denna gång krigar vi mot det stora svarta mörkret av apati och förtryck. Det är en aggressiv låt, som även fångar andra element från skivan; melankoli, desperation och en ständig kamp. Till den första videon valde vi att jobba med Patric Ullaeus igen, han är så bra på att fånga den råa energi vi har när vi spelar live. I videon kan man även se glimtar av en del konst som kommer pryda omslaget, så det finns en röd tråd genom allt. Enjoy.”

 

AT THE GATES – “To Drink From The Night Itself“:
1. Der Widerstand
2. To Drink From The Night Itself
3. A Stare Bound In Stone
4. Palace Of Lepers
5. Daggers Of Black Haze
6. The Chasm
7. In Nameless Sleep
8. The Colours Of The Beast
9. A Labyrinth Of Tombs
10. Seas Of Starvation
11. In Death They Shall Burn
12. The Mirror Black

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – AT THE GATES

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

 

Relaterade artiklar