Barcelona Rock Fest lockar med en grym lineup i sommar

Spaniens största rockfestival Barcelona Rock Fest hålls 5-7 Juli i Santa Coloma de Garmenet, strax utanför turistmetropolen Barcelona. Fundamentet i festivalen handlar givetvis om klassisk hårdrock och metal. Allt talar för en given succé även detta år, för vad sägs om giganter som Kiss, Ozzy, Helloween, Judas Priest, Scorpions, Megadeath och Accept. Men även namnkunniga band som Amaranthe, Axel Rudi Pell, Dark Funeral, Dark Tranquillity, Dee Snider, Eclipse, Evergrey, H.E.A.T, Iced Earth, Stryper, Uriah Heep och The Dead Daises.

Förmodligen slipper man dessutom både regn, kyla och kalla nätter som vi har fått vänja oss vid i festivalsammanhang här uppe norra Europa. Problemet i Barcelona i Juli månad blir troligtvis av den motsatta varianten d.v.s. hetta mitt på dagarna. Men det känns som ett i-landsproblem i sammanhanget av den lite lyxigare varianten. Av åsikterna att döma från undertecknads bekanta, som besökt festivalen, verkar det vara ett synnerligen lovande utgångsläge. Allt från bra organisation och bra logistik till stora affischnamn och god stämning. 

Festivalen startade redan 2013 med en imponerande lineup av hårdrock och metalband och man har fortsatt med samma framgångsrika koncept. Genom åren så har giganter som Aerosmith, Alice Cooper, Deep Purple, Iron Maiden, Whitesnake, Twisted Sister, Scorpions och Judas Priest spelat på festivalen och den har gjort försäljningssuccé varje år. 

Hårdrock och metal har på senare år, fått en alltmer växande marknad, nere på kontinenten och i synnerhet i Spanien. Rockbladet väntar med spänning på att få bevaka evenemanget. Hur skulle det någonsin kunna gå fel, med en rockfestival med stora headliners, mitt i underbara turistvänliga Barcelona i Juli månad?

 

SKRIBENT: Thorbjörn Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)

FAKTA – BARCELONA ROCK FEST 2018

DATUM: 5-7 JULI 2018
PLATS: Can Zam / Barcelone

| HEMSIDA | FACEBOOK | TICKETS |

Relaterade artiklar