FOTO: Apocalyptica – Skandiascenen (Cirkus)

Finlands sak är vår, och i torsdags kväll gjorde vi gemensam sak i att älska Metallica. Dock i en något ovanlig form, nämligen genom att framföra bandets bästa låtar på fyra cellos, och inget mer. Vi talar givetvis om de fyra finska ryttarna av apokalypsen: Apocalyptica.

 

Under en herrans massa år har de underhållit massorna på sitt egenartade sätt, och hela tiden har de tagits emot med öppna armar. Så även här i Stockholm; mer precis Skandiascenen vid Cirkus. Inför en sittande publik som hojtade och applåderade till den grad att man lätt kunde tro det vore de genuina upphovsmakarna till dängorna som stod på scen, malde de på så det stod härliga till. Pga tidspress kunde ovantecknad tyvärr inte stanna aftonen ut, men jag kan dock bjuda på ett gäng bilder som säger mer än vad tusen ord gör. Håll till godo!

 

 

TEXT/FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Apocalyptica
ARENA: Skandiascenen (Cirkus) / Stockholm
DATUM: 2018-03-15

Relaterade artiklar