FOTO: Carnifiex + Oceano – Lokomotivet (Eskilstuna)

Det Amerikanska, San Diego baserade deathcore bandet Carnifex är ute på Europaturne och gjorde sitt enda sverigestopp i Fredags på Lokomotivet i Eskilstuna.

 

Med sig på vägarna genom europa har dom Oceano från Chicago samt två Australienska band, Aversions Crown och Disentomb. Eskilstunakompaniet har lovat att ta mer metal till Eskilstuna och här sätter dom huvudet på spiken.

Detta är inget för dom med svagt hjärta. Kött, mos och total brutalitet rakt igenom hela spelningarna men med en finess som är oslagbar. På scenen skiftar ljuset från totalt mörker till korta upplysta stunder med stora pelare av rök som sprutar upp mot de traverser som smyckar taket i den gamla tåglokalen.

Både Carnifex och Oceano lirar den relativt nya genren Deathcore som fick sitt genombrott, i ett annars så soligt och glatt, Kalifornien. Trots att det inte riktigt är min musikstil eller nått jag lyssnar på regelbundet så kan jag inte annat än att bocka och buga för den stämmning banden bjuder de hundratals, från hela sverige, tillresta i publiken.

BILDSERIE – CARNIFEX

BILDSERIE – OCEANO

 

TEXT/FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: CARNIFEX + OCEANO
ARENA: Lokomotivet / Eskilstuna
DATUM: 2018-03-15

 

Relaterade artiklar