FOTO: Thundermother och VA ROCKS bjöd på en stor dos Öl och Hårdrock – KB/Malmö

Efter ett medlems avhopp som hade gjort de flesta band ett minne blott, är Thundermother ute på turné tillsammans med VA ROCKS och kvällens stopp är i anrika Kulturbolaget eller KB i folkmun, i Malmö.

Annons 

 

 

VA ROCKS

Bandet som frontas av stentuffa Ida S Vollmer verkar glada att stå på KB´s scen som förband till Thundermother.

KB fylls sakta på medan VA Rocks spelar och Idas energi smittar av sig på den allt större publiken. Attityd är det viktigaste för ett rockband och Ida är en bra frontfigur som vet hur man ska underhålla publiken med rockposer och genuin glädje av att stå på scen. Bassisten Klara Wedding ser mest cool ut som kontrast till Ida´s energiska utstrålning men det fungerar också. På det stora hela är VA Rocks något att hålla ögonen på i Sveriges rockscen. 

Bandet som nu spelar på hemmaplan kör sista spelningen i sin turné med Thundermother och det känns som att de vill avsluta med en höjdpunkt vilket de också gör.
Det blir roligt att följa VA Rocks framöver och se hur deras musik utvecklas i framtiden.

THUNDERMOTHER

Känslan de första låtarna är lite tamt men när bandet värmt upp så börjar kvällen på riktigt. Det händer en del under spelningen, det hinns både med att ta en selfie med ett fan mitt under en låt, skratta åt några kalsonger som någon slängt upp på scenen och att springa runt i publiken. Många sjunger med även i de nya låtarna, alltid ett bra tecken eftersom den självbetitlade och tredje skivan för Thundermother släpptes den 23e Februari, rätt nyligen alltså.

Vi bjuds också på en liten present, en allsångsversion av ”Cheers”, som bandet inte spelat på de andra gigen hittills i år, där publiken nästan överröstar bandet.

Som vanligt fungerar kombinationen av AC/DC osande riff och öl-doftande lokaler alldeles utmärkt och mot slutet kommer även förbandet VA Rocks, till publikens jubel ut på scenen för ett sista nummer tillsammans.  
Tack för ikväll och Välkommen tillbaka!

 BILDSERIE – VA ROCKS

BILDSERIE – THUNDERMOTHER

 

TEXT/FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Thundermother
ARENA: KB/Malmö
DATUM: (2018-03-18)

LÅTLISTA – THUNDERMOTHER

 • Revival
 • FFWF
 • Gimme Some Lights
 • Racing On Mainstreet
 • Children On The Rampage
 • Hanging At My Door
 • Hellevator
 • Just A Tease
 • Survival Song
 • Whatever
 • Shoot To Kill
 • Fire In The Rain
 • Enemy 
 • Thunderous
 • Cheers
 • Follow Your Heart
 • Rip Your Heart Out
 • Won’t Back Down
  Extranummer
 • Deal With The Devil
 • We Fight For RNR
 • Roadkill

Relaterade artiklar