Hemmagjort releaseparty för The Temperance Movements A Deeper Cut

När brittiska bluesrockarna i The Temperance Movement släpper nytt album då arrangeras det releaseparty, det är sen gammalt! Fast att kalla det en tradition är att ta i men för nästan exakt två år sedan festade delar av Rockbladets redaktion och andra TTM-fans in andra plattan White Bear med knäckebrödspizza och Bulleit whiskey (speciellt tillägnad öppningsspåret Three Bulleits såklart). I år fanns inget lika givet dryckesval så vi nöjer oss med att standardisera på engelsk ale till de nypressade högrevsburgarna.

Annons 

 

Earache (eller om det var Postnord…) hade återigen misslyckats med att leverera undertecknads förbeställda vinyl men då Anders Larsson i sällskapet fått sitt exemplar redan på tisdagen så behövde vi inte köpa dubbletter på stan som förra gången. För på ett releaseparty ska det spelas vinyl och inget annat. Från början till slut, om och om igen. A Deeper Cut hann säkert rulla tio varv med plattvändningarna som enda avbrott. Tyvärr tvingades Spotify fram i slutet av kvällen när vi skulle gläpplyssna igenom låtarna för att skriva ner våra omdömen, untrue såklart och åtminstone en liten skämskudde till kvällens vinylälskare. Betygen blev genomgående höga, precis som i all engelsk media, men i Sverige har det varit tunt med recensioner utöver Rockbladets där Anders Nyström förärade alstret 9 av 10 några dagar innan releasedagen. Ett betyg som också skulle stå sig för hans del efter releasefestens sträcklyssnande. I mina öron har plattan växt för varje lyssning och jag gillar nu även andra halvan att albumet som jag till en början tyckte hade för lite rockrökare och väl många ballader. Nu är det årets hittills bäst släpp! Här följer festdeltagarnas betyg, favoritlåt och kommentarer om A Deeper Cut.

Namn Betyg Bästa låt Kommentar
Fredrik Blid RB-Betyg-9_10 Built-In Forgetter Placerar sig prydligt mitt emellan mästerliga debutens jordiga tongångar (10/10) och White Bears överproddade men starka låtmaterial (8/10).
Fredrik Brolin RB-Betyg-8_10 The Wonders We've Seen Allt går att relatera till andra band vilket skulle kunna tyckas vara väldigt långtråkigt och på inget sätt nyskapande, men det är inte därför jag gillar The Temperance Movement. Allt som musiken påminner om är musik som jag älskar. ELO-låten (Beast Nation) och "låten som är bättre än ELO-låten" (The Wonders We've Seen) är absoluta toppar.
Kristin Carlsson RB-Betyg-9_10 Built-In Forgetter

Ett par spår känner jag inte riktigt passar TTM; titelspåret A Deeper Cut samt Another Spiral. De är lite för cheesy för att funka tillsammans med resten på skivan. Det spretar därmed lite för mycket för att albumet ska hålla som helhet vilket gör att det inte blir en fullpoängare. Men med mästerverk som Built-In Forgetter, Backwater Zoo och There's Still Time hamnar ändå betyget högt.

Roger Johansson RB-Betyg-8_10 Backwater Zoo Svänget i uptempolåtarna är oslagbart bra.
Anders Larsson RB-Betyg-9_10 Backwater Zoo En kalasplatta, den ger allt från lugna låtar till riktiga rockers! Redan på Katalin så var Backwater Zoo en höjdare.
Anders Nyström RB-Betyg-9_10 Built-In Forgetter Jag kan bara konstatera att det här kommer att vara ett av årets allra bästa album när det är dags att summera 2018.

SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar