Konsert: The Last Band ger värme i vinterkylan

Göteborgsbandet The Last Band trotsade snålblåst och hala vintervägar för att ge Eskilstuna publiken en upplevelse sällan skådad.

Annons 

 

 

Med sig i turnebussen hade dom mycket nyheter, kvällen till ära så var det nya scenkläder och en helt fenomenal hemmabyggd "backdrop" som gjorde premiär. Sångaren Christoffer Bloodeng hade för egen hand sågat, skruvat och fått ihop tre stycken 1,6 meter höga bokstäver dekorerade med ett hundratal ledlampor. En backdrop som vid användning både gav värme och en bra grund inför beach 2018.

Innan huvudakten skulle kliva på hade ett annat band premiär på klubbscenen, Eskilstunas garagepunk-trio Tail Patch. Med en maxålder på blotta 18 år är det här ett band att räkna med i framtiden. Deras energiska, smuttsiga punk n' roll påminner mycket om tidiga Hellacopters och senare band som Scumbag Millionaire. Och det var ingen smygstart för bandet, fullt ös och med en kaxighet som saknas även etablerade band. Rock n Roll is NOT dead!

När kvällens headline The Last Band ska kliva på har ungefär 100 personer samlats på Nightliner Rock Club, men det är glest framför scenen. Detta trots, river bandet igång och de 3 bokstäverna i bakgrunden lyser upp klubben från golv till tak. När tonerna till bandets White Powder ljuder samlas det fler och fler folk framför scenen och på scenen börjar man komma in i rätt stämmning. Golvet dånar när Axel Karlsson stampar på baskaggen och i ett virrvarr av hår skymtar man Dennis Andersson och Fredrik Eriksson, till kvällen spelandes på samma sida. Tvärs över scenen lirar Alex Frid gitarr med sån inlevelse att man kan inte annat än att le, ett leende som håller på att spräcka mungiporna. Mitt i allt detta står en, från hardcore-himlen sänd, Coffe Blood med en sådan entusiasm och råhet som nog skulle få Alle Hagman och Zack De La Rocha att kissa en skvätt i byxorna. Och det är just där, där i covern på Rage Against The Machine's Bulls on Prade som man tappar hakan. Nu hade jag aldrig turen att se hardcoreikonerna live men jag tror att det var exakt så här svettigt och tungt det var. The Last Band är helt klart bland det bästa jag sett på många år och det är med ett bultande hjärta och fnittrande som en skolflicka jag somnar in senare på natten. 

 

SKRIBENT/FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: The Last Band + Tail Patch
ARENA: Nightliner Rock Club / Eskilstuna
DATUM: 2018-03-02
BÄSTA LÅTEN: So What
BÄSTA MINNET: Att hårdrocken inte är död!
SÄMST: Ska jag nämna nått så, publiken är för få, det ända som drar ner betyget.


 

Relaterade artiklar