Mustasch och Hardcore Superstar ordnade med en rejäl fest på hemmaplan

Hemmaplan är något speciellt, vilket så klart också stämde när Tour De Saster med huvudakterna Mustasch och Hardcore Superstar i helgen spelade i Lisebergshallen i Göteborg.

 

I lördags var det dags för ”Tour de Saster” att landa i Göteborg. Lisebergshallen stod värd för dessa fyra band, var av tre har sitt ursprung i Göteborg.

Art Nation var först ut på scen och hade tyvärr uppenbara tekniska problem. Trots detta försökte dom kriga på för att ge den halvfulla lokalen en bra start.

Entombed A.D. klev upp en stund senare upp på scenen och röjde som på sedvanligt manér. De levererade sin hårda musik i högt tempo och det var verkligen bra. Dock kändes de ganska malplacerade i den här line-upen. Musikstilarna skär sig lite. Tråkigt då de är ett galet bra liveband.

Hardcore Superstar behöver ingen närmare presentation direkt. Särskilt inte i Göteborg.  De kommer ut på scenen och kör i 160 direkt. Jag har sett antal gånger grymma konserter de gjort på olika scener runt om i Sverige, men de är alltid bäst hemma. På hemmaplan känns det lite som att få vara med på en galen hemmafest där bara bästa vänner är bjudna. Deras sätt att få med publiken är magiskt. Jocke är som vanligt fantastisk på sång och kan vara en av Sveriges bästa frontmän. När dom kommer till ”Last call for alcohol” utbryter det ett organiserat kaos då en bar rullas ut på scen. Jocke bjuder upp lite slumpmässigt utvalda personer från publiken att vara med på scen. Hela hallen vaknar till liv och sjunger med. Extranummer inleds med den allsångsvänliga ”Moonshine” och ”We don’t celebrate Sundays” för att avslutas med ”Fuck the law”. Hardcore Superstar är ett riktigt bra band på skiva,  men när man ser dem live, så lyfter låtarna till himmelska höga nivåer, ett av Sveriges absolut bästa liveband om du frågar mig..

BÄSTA LÅTEN: “last call for alcohol”

 

Sist ut är Mustasch. Med diesel i blodet och Ralfs aggresiva hårdrocksröst inleder de med den nya och riktigt röjiga låten ”Lawbreaker”, vilket får publiken att skrika högt av glädje. Låten ”Bring me everyone” är enligt mig kvällens bästa låt. Den slår bakut på det mesta och Ralfs humör är på topp. Det märks att med alla spelningar de gjort runt om i världen, har format de till ett fantastiskt tight och bra liveband. Att spela på hemmaplan borde alltid vara speciellt. Att ta upp Niclas Engelin (In flames) under nya ”Fire” är ett trevligt inslag. Bandet gör sin egna tolkning av ”Änglahund”, som sedan releasen för ett år sedan blivit en allsångsfavorit. Bandet avslutar med några av sina hits bland annat ”Mine”,”Black city” och ”Double nature”. På något sätt känns det som att de gör sitt jobb men inte mer. Spelningen i sig är riktigt bra och alla var nog nöjda. Men det kändes som det lilla extra saknades.

BÄSTA LÅTEN: Bring me everyone

 

BILDSERIE – ART NATION

BILDSERIE – ENTOMBED A.D.

BILDSERIE – HARDCORE SUPERSTAR

BILDSERIE – MUSTASCH

 

SKRIBENT: Christian Plahn
FOTOGRAF: Jonathan Hamnes Alexiu (jonathan.hamnes@rockbladet.se)
KONSERT: Tour De Saster (Mustasch + Hardcore Superstar + Entombed A.D. + Art Nation)
PLATS: Lisebergshallen / Göteborg
DATUM: 2018-03-24

 

Relaterade artiklar