Ny Singel från Martin Rubashov Vantage Point

Martin Rubashov är tillbaka med den första singeln från den kommande EP:n, "Huntsman". Den nya EP:n är fortsättningen på "Antler" som släpptes hösten 2017. Huntsman följer upp där Antler slutade och Rubashov är kvar i jakten på skogens troféer. Finns det något vackert så finns det alltid något eller någon som vill ha det och skogen bjuder både på mystik och skönhet, något som Huntsman visar upp. Låtarna är aningen mörkare än tonerna på Antler och bjuder på en utsikt ifrån ett gammalt nedgånget älgpass, mötet med rädsla, en enorm kärlek och en jakt mellan den onde och han som fick evigt liv. Allt detta utspelar sig i skogen.

 

Första singeln, "Vantage Point" är öppningsspåret på Huntsman som ger lyssnaren en ny utgångspunkt.

"Vantage Point utspelar sig uppe i ett övergivet älgpass. Jag hittade ett sånt i Hälsingeskogarna när jag var yngre och gick ofta dit för att titta ut över skogarna som bredde ut sig flera mil. När jag för några år sedan fick tipset att hitta en rofylld plats inom mig när livet kunde kännas rörigt, så var det just till det älgpasset som jag återvända i min skalle. Omslaget (fotot: Niklas Brodd) är tagit på fjällstationen Blåhammaren dit jag och några vänner brukar gå. Att få utsikt över stora ytor kan ge perspektiv på saker och ting." //Martin Rubashov

Från början var tanken att skriva ett nytt album, men inbjudan till Rubashovs egen skog blev starkare i två delar och de 10 nyskrivna låtarna delades därför upp på två EP:s, Antler och Huntsman. Antler släpptes hösten 2017 och Huntsman kommer släppas våren 2018. 

Resan från Rubashovs två första album, ”The Watcher Of The Skies” och ”Among Silver” fram till Antler och Huntsman har både utvecklat, men också utmanat Rubashovs låtskrivande. Hans vilja att komma vidare i samhörighet med skogen, kombinerat med förkärleken till österländska instrument har öppnat upp för en ny musikalisk sida. Arbetet med både sång och dynamik i låtarna är mer ingående i det nya materialet, främst för att Rubashov inte längre känner att han måste leta efter sitt eget sound längre.

Stora träd, massiva berg och djupa vatten är några av de faktorer som gång på gång lockar Martin ut i skogen, långt bort från dagens hets och strävan att förmedla en felfri yta på sociala medier. I skogen är känslan av att vara en liten del av någonting större så påtryckande att allt blir mer äkta. Samtidigt som skogen har en fysisk form kan den också fungera som en kuliss för Rubashovs tankar.

Martin Rubashov har tidigare släppt två album och ett flertal EP:s via Despotz Records och har bevisat sig som en instrumentalist av rang. Han hanterar i princip alla instrument själv och samlar ständigt på sig nya under sina resor runt världen.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

FAKTA – MARTIN RUBASHOV

| FACEBOOK | SPOTIFY | DESPOTZ RECORDS |

Relaterade artiklar