The Heard släpper sin andra singel “Sirens”

The Heard, med medlemmar från Crucified Barbara, Death Stars och frontkvinnan Pepper Potemkin är aktuella med sin andra singel Sirens, som släpps idag via Border Music/GMR Music.

Annons 

 

 

The Heard består av Ida, Nicki och Klara (ex Crucified Barbara), Skinny (Deathstars) och Pepper (burlesk-drottning och vokalt rivjärn). För ungefär en månad gjorde The Heards en bejublad live-debut på showcase-festivalen Where's The Music. I väntan på debut-albumet är det nu dags för världen att få ytterligare ett alster att sätta tänderna i.

Sirens är en låt i ett lägre tempo än den första, White Lightning, som i sig var en råare och mer oputsad garage-metal-låt. Sirens är en stycke musik som byggs upp som en mer lågmäld, doomig rocklåt, för att i refrängen skapa ett rejält backslick på åhöraren. Låten klockar nästan in på sju minuter, men det är ingenting man reflekterar över, utan man följer lättsamt med på spårets ljudmässiga resa och Skinnys gitarrsolon i bryggan mellan refrängerna och verserna passar precis som handen i handsken.

Med deras båda första singlars olikheter, så har mina förväntningar höjts några snäpp inför att få höra hela albumet.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: The Heard
AKTUELLA MED: Singeln "Sirens"
RELEASEDATUM: 2018-03-02
SKIVBOLAG: Border Music / GMR Music

BANDFAKTA – THE HEARD

MEDLEMMAR
Ida: Bas
Nicki: Trummor
Klara: Gitarr
Skinny: Gitarr
Pepper: Sång

| FACEBOOK | SPOTIFY | ITUNES |

 

Relaterade artiklar