VIDEOPREMIÄR: Inkvisitor – Second Sacrament

Inkvisitor är ett thrash metalband grundat 2012 i Jyväskylä, Finland. Bandet har släppt en EP, Delirous Tales, och en fullängdare Doctrine of Damnation i 2015. Bandet gick igenom en kraftig förändring under 2016 och har nu kommit fram med en ny line-up och en ny singel från deras kommande andra album Dark Arts of Sanguine Rituals.

Annons 

 

 

Det nya singeln och musikvideon Second Sacrament visar ett helt nytt band och mycket mer aggressivt ljud. Även helheten av albumet är mycket mer ambitiös eftersom det blir ett konceptalbum. gitarristen Jesse Kämäräinen berättar att:

“Vi bestämde oss för att skapa ett konceptalbum eftersom jag personligen varit en stor fan av den typ av album. Men också för att det är en ganska utmanande prestation att skriva ett helt album som roterar runt en enda historia. Vi kände också att vi gör något nytt eftersom åtminstone jag inte kan namnge ett enda thrash-koncept-album. “

“Albumets historia kommer att kretsa kring neo-noir-mordens mysterie med spår av svart magi och nekromanti. Historien har också vissa filosofiska och politiska undertoner. Second Sacrament är det andra spåret från albumet där huvudpersonen redan har fått se grymma mord och har påbörjat letandet efter mördaren. Men när det andra mordet uppdagas, kommer han stöta på problem, men en mystisk ledtråd dyker upp i slutet”, säger Kämäräinen.

När det gäller ändringarna av medlemmarna i bandet säger han att det gick till på ett ganska odramatiskt sätt. Killarna som hoppade av från bandet ville helt enkelt bara göra något annat. Kämäräinen håller dock med om att processen med att hitta en ny medlemmar var lite smärtsamt och frustrerande.

“Vi gav nästan upp, men en vacker februari morgon, fick jag ett mail från vår framtida sångare, där han berättar att han ville gå med. Vi höll snabbt en demosession och efter det var det en no-brainer. Letandet var över. “

Den nya line-upen består av Jesse Kämäräinen (den enda medlemmen från den ursprungliga serien) på gitarr, Tino jäntti på trummor (som gick med efter debutalbumet), Markus Martinmäki på sång och Joonas Kolehmainen på gitarr. Bandet söker fortfarande efter en permanent basist.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – INKVISITOR

MEDLEMMAR
Jesse Kämäräinen – gitarr
Tino jäntti – trummor
Markus Martinmäki – sång
Joonas Kolehmainen – gitarr

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar