VIDEOPREMIÄR: VOLSTER – Perfect Storm

Man brukar säga att ett vin blir bättre ju längre de lagras. Men frågan är hur det är med rockmusik. När det kommer till bandet VOLSTER, så verkar det som medlemmarna måste ha tänkt på det. De första låtarna skrevs för sjutton år sen, men det dröjde fram till nu innan de har fått se dagens ljus. Idag så premiärspelar vi videon till deras första singel, Perfect Storm, tillika namnet på det kommande albumet. En riktigt klassisk 80-tals heavy metal-låt blandat med moderna tongångar.

 

VOLSTER är ett svenskt hårdrocksband som startades av gitarristen Ulf Andersson och bassisten Henrik Lundberg som var båda medlemmar av bandet Masquerade i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Medan Ulf lämnade bandet för andra projekt fortsatte Henrik ett par album till innan de upplöstes helt.  År 2009 släppte Henrik ett album med bandet House of Heavy.

Ulfs och Henriks vägar möttes igen 1996, för att då spela in en fyra demo-låtar. Denna demo kallades för VOLSTER och 2013 (17 år senare) bestämde de sig för att plocka upp där de lämnade och planer gjordes för att starta ett band som spela in dessa låtar och även skriva nya. De behöll namnet VOLSTER.

Henrik Lundberg säger: “Uppvuxen med musik från 70- och 80-talet där rötterna är djupa. Så är det ingen överraskning att vår musik är byggd från dessa härliga årtionden, även om vi också influerats av mer moderna tongångar. Huvudingrediensen är melodin. Men vad som också gör en bra låt, förutom bra sång, är intressanta riffs givetvis. Med medlemmar som varit aktiva i musikbranschen i årtionden, är det nu dags att få alla våra musikdrömmar att bli sanna. Det är en ynnest att få spela den musikstilen som också är vår största passion i livet. VOLSTER är melodisk hårdrock precis som vi tycker den ska vara”.

LÅTLISTA – PERFECT STORM
1. King Of The Hill
2. Heaven Or Hell
3. Perfect Storm
4. Breathless
5. Still In Love
6. Babylon
7. Hero
8. Games Of War
9. Easier Said Than Done
10. I Don’t Care
11. Drifting Away
12. Ends With Me

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: VOLSTER
AKTUELLA MED: Singeln “Perfect Storm”
RELEASEDATUM: 2018-03-29
ALBUM: Perfect Storm
RELEASEDATUM: 2018-04-20
SKIVBOLAG: Rock Of Angels Records

BANDFAKTA – VOLSTER

MEDLEMMAR
Peter Tenning – Vocals
Ulf Andersson – Guitar (ex-Masquerade)
Henrik Lundberg – Bass (ex-House Of Heavy, ex-Masquerade)
Mattias Carlsson – Drums

| FACEBOOK | HEMSIDA |

Relaterade artiklar