Wacken Metal Battle Sweden presenterar Finalbidragen 2018

För drygt en månad sen avgjordes delfinalerna i Wacken Metal Battle Sweden 2018. Vinnarna i varje delfinal ska nu göra upp vem som är Sveriges bästa osignade metalband just nu. Tävlingen avgörs på KB i Malmö den 21 april. Läs om vilka band som gick vidare nedan.

Annons 

 

 

Den 17 Februari tävlade 20 band i fyra olika städer, Stockholm, Göteborg, Hultsfred och Luleå, för att gå vidare till finalen av Wacken Metal Battle Sweden 2018. Om en månad är det dags för finalen, som tar plats på KB i Malmö den 21 april. Där kommer de sista fyra banden att tävla om äran att få uppträda och representera Sverige på världens största Metalfestival i Tyskland: Wacken Open Air.

Dessa är de tävlande banden och motivationen som juryn gav dem när de gick vidare från semifinalerna:
CHUGGER (Vinnare av delfinalen i Göteborg): Med medryckande sväng, och likt en käftsmäll från Alexander ”The Mauler” Gustafsson har dessa dödsgubbar golvat oss.

ORBIT CULTURE (Vinnare av delfinalen i Hultsfred): Det mest tyngsta och mörkaste helvetet vi hört på länge! De körde över all konkurrens , lyckades leverera ett tufft mörker utan att låtsas! Helt klart värda vinnare.

SAREA (Vinnare av delfinalen i Luleå): Bandet Levererar en publikkontakt i kombination med ett professionellt anförande och image. Musiken har ett fett sound. GRYMT!

THIS ENDING (Vinnare av delfinalen i Stockholm): Med 100% energi och autencitet har bandet visat en ärlighet i sin publikkontakt. De har bevisat att de är ett band i sin genre som vi tror inte bara kan vinna finalen utan även fortsätta med sin karriär. Det här är ett Melodiskt Death Metal band som kommer fylla en större scen och ha framtiden för sina fötter.

Passa på att lyssna in er på finalbidragen via Rockbladets Spotifylista nedan.

 

Mer information om Wacken Metal Battle Sweden 
All information om Finalen på KB i MALMÖ

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar