Blackberry Smoke – Find a Light

Potential är när någon eller något har möjlighet att utvecklas eller med tiden bli något signifikant mer värdefullt än det är just nu. Det kan också förknippas med förväntningar eller förhoppningar, vilket kan vara en känsla som betyder glädje om man tänker på en efterlängtad bra händelse.

Ett lugnt gungande träskrocksriff inleder Blackberry Smokes nya platta och leder oss in i Flesh And Bone. Melodiös rock bjuds vi sedan i Run Away From It All och i The Crooked Kind ökar tempo och intensitet. Det blir sedan mer melodiös medicin för sinnet Medicate My Mind.

Allt som finns i slutet på dagen, som ingen kan komma och sno för Charlie Starr och killarna i Blackberry Smoke är balladen I’ve Got This Song. Best Seat In The House handlar om drömmen om hur mycket som är utom räckhåll, som vi dagligen drömmer om. I I’ll Keep Ramblin’ blir det rock ’n’ roll. Ett dansvänligt gitarriff leder oss genom de här tre och en halv minuterna. Här har bandet också tagit hjälp av gitarrvirtuosen Robert Randolph.

Under vårt letande efter ljuset går resan vidare med Seems So Far och Lord Strike Me Dead. I Let Me Down Easy gästas bandet förnämligt av Amanda Shires på sång. När vi kommer till den tolfte och näst sista låten Till The Wheels Fall Of når vi också höjdpunkten på albumet. The Wood Bros. hjälper till på albumets avskalade avslutning Mother Mountain.

När det är dags att sammanfatta lyssningsupplevelsen undrar jag om det på något sätt är att de här tretton sångerna summerar en del otur för Blackberry Smoke? Vad menar jag med det då? Helt enkelt att det finns en högre potential i det här bandet. ”Find a Light” är ett bra album med några toppar, men det är inte fantastiskt rakt igenom. Gillar du dem redan vet du vad får. Jag tycker att Blackberry Smoke kan bättre, mycket bättre. Det finns några få låtar som kan leva kvar i det stora utbud som finns tillgängligt.

 

SKRIBENT: Anders Nyström (anders.nystrom@rockbladet.se)
BAND: Blackberry Smoke
ALBUM: Find a Light
RELEASEDATUM: 2018-04-06
SKIVBOLAG: Earache Records
BÄSTA LÅTEN: Till The Wheels Fall Off är en midtempolåt, som får dig att trampa luft och snubbla när du är ute och går för att den fångar all din uppmärksamhet och fokus.

LÅTLISTA – FIND A LIGHT

1. Flesh and Bone

2. Run Away From It All

3. The Crooked Kind

4. Medicate My Mind

5. I’ve Got This Song

6. Best Seat In The House

7. I’ll Keep Ramblin’

8. Seems So Far

9. Lord Strike Me Dead

10. Let Me Down Easy

11. Nobody Gives A Damn

12. Till The Wheels Fall Off

13. Mother Mountain

BANDFAKTA – BLACKBERRY SMOKE

MEDLEMMAR

Charlie Starr – Sång och gitarr

Paul Jackson – Gitarr

Richard Turner – Bas

Brit Turner – Trummor

Brandon Still – Keyboards

DISCOGRAPHY

Like An Arrow (2016)

Holding All The Roses (2015)

Leave A Scar (Live) (2014)

Whippoorwill (2012)

Little Piece Of Dixie (2009)

Little Piece Of Dixie (EP) (2008)

New Honky Tonk Bootlegs (EP) (2008)

Bad Luck Ain’t No Crime (2004)

 

Relaterade artiklar