Bryan Adams @ Malmö Arena

Bryan Adams på Malmö Arena 2018 knäcker allt. Den lille 58- årige kanadensaren med den stora rösten och de fantastiska låtarna gör det igen. Bryan Adams bombarderar Malmö Arena med hitlåt på hitlåt och kärleken från publiken är total. Det är nästan overkligt hur bra Bryan Adams fortfarande sjunger och hur bra bandet spelar. Man får gåshud, tårar i ögonen och kroppen dansar rytmiskt. Glädjeruset av eufori är omätbart och man blir helt slutkörd i själen. För vem älskar inte Heaven, Summer of 69, Run to you, Somebody, Cuts like knife, Everything i do och All for love. Publiken sjunger för fulla halsar så att taket nästan lyfter sig på Malmö Arena.
 

Bryan Adams är en av världens absolut största låtskrivare och en av de främsta liveartisterna som fortfarande kontinuerligt turnerar jorden runt. Vid förra världsturnén för plattan Get up, stod recensenterna som fågelholkar i en enda samstämmig hyllningskör. Listan av hitlåtar, komponerade av denna kanadensare, under snart 40 år, är nästan oändlig. Nuvarande världsturné för nysläppta samlingsalbumet Ultimate, gör sin Europapremiär på ett i det närmaste utsålt Malmö Arena.  

Bryan Adams går ut på scenen på Malmö Arena och inleder med Ultimate love, den enda nykomponerade låten från senaste samlingsalbumet Ultimate. Det är fantastiskt bra ljud på arenan. Starkt, kraftfullt och rent, man slipper irriterande hörselproppar. Bandet bombarderar publiken med hitlåt på hitlåt och medelålderspubliken sjunger med i vartenda liten textrad. 

Bryan Adams har en låtskatt utan dess like. Sköna melodier som sätter sig på repeat i hjärnan och får en att rysa, skratta, gråta och dansa. Rösten är om möjligt ännu bättre och mer mogen nu, än under 80- och 90- talet. Han har en otrolig karisma, kraft och musikalitet, som få artister på jorden besitter. Dynamiken i låtsetet, det snabba tempot i showen, interaktionen med publiken är i en enastående hög klass.

Kompbandet har en overklig precision och det svänger i ett enormt skönt groove. Scenografin med bildspel på videoskärmarna synkar stämningarna i musiken snyggt. Bandet och Bryan är uppklädda i snygga svarta kostymer och det passar perfekt in i helheten. Bryan Adams är på gott humör, skämtar med publiken och drar till med några svenska charmiga uttryck. Under monsterhitten Summer of 69, blir det ganska uppenbart av videospelet, att låten inte handlar om något årtal, utan mer om en omtyckt och populär kärleksposition.

Han varvar ösiga låtar med ballader och akustiska stunder i en mycket väl genomtänkt och dynamisk show. Publiken bara älskar det och stämningen inne på Malmö Arena gör att man får gåshud och ögonen tåras. Glädjen i att vara här och nu, är euforisk och det sätter verkligen fingret på vad hela kvällen handlar om. Bryan berättar att han reflekterar ofta, när han landat på hotellrummet efter konserten, hur mycket glädje och kärlek som publiken sprider tillbaka till honom.

Hela showen är så emotionellt intensiv, att man blir helt golvad, knäckt och totalt slutkörd.  Jag har svårt att se, att det kan bli bättre än såhär. Det slog mig när konserten var slut, att världen kommer förmodligen sorgligt nog aldrig mer, att skåda en artist, med större låtskrivarkapacitet av älskvärda låtar, som träffar rakt in i hjärtat. Därför får Bryan Adams högsta betyg av mig efter en oförglömlig konsert på Malmö Arena.

 

 

 

Reporter: Thorbjörn Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)
Foto: Karolina Vohnsen (karolina.vohnsen@rockbladet.se)
Konsert: Bryan Adams
Arena: Malmö Arena
Datum: 2018-04-27
Bästa låt : Allsången i Cuts like a knife som aldrig ville sluta och fick hela taket på Malmö Arena att nästan lyfta sig.

LÅTLISTA:
1. Ultimate love
2. Cant stop this thing we started
3. Run to you
4. Go down rockin
5. Heaven
6. This time
7. It´s only love
8. Please stay
9. Cloud #9
10. You belong to me
11. Summer of 69
12. Here i am (akustiskt)
13. When your gone (solo akustiskt)
14. Everything i do (i do it for you)
15. Back to you
16. Somebody
17. Have you ever really loved a woman
18. The only thing that looks good on me is you
19. Cuts like a knife
20. 18 til i die
21. I´m ready
22. Brand new day

Extranummer:
23. Ny låt utan ännu känd titel ( typ. I could get used to this baby)
24. I fought the law ( The Crickets cover)
25. Straight from the heart ( solo akustiskt)
26. All for love ( Rod Stewart, Sting och Bryan Adams cover)

Relaterade artiklar