Första singeln från Liv Sins nya EP – Devil’s Plaything (Danzig Cover)

Sedan släppet av Liv Sins debutalbum har det nya bandet varit på Europaturné i Storbritannien, Tyskland, Österrike, Tjeckien, Nederländerna, Schweiz och Belgien samt en omfattande Spanien-turné. Livs fan base har varit trogna och vuxit sig ännu starkare med det nya bandet och nu planerar de att släppa en ny EP den 25 maj genom Despotz Records.

 

Första singeln från den kommande EP:n är en cover på Danzigs låt “Devil’s Plaything” som släpps den 13 april.

 

När vi tog oss an att göra EP:n gick vi igenom många idéer på olika covers. Till slut föreslog vår gitarrist Chris “Devil’s Plaything” av Danzig och alla andra gillade tanken. Vi växte upp med att lyssna på Danzig som tonåringar och en av mina favoritlåtar är “How The Gods Kill”. Så hans låtar har definitivt haft en stor påverkan på oss.” //Liv Sin

Inspelningen av den nya EP:n “Inverted” var första gången som bandet jobbade tillsammans på ett traditionellt sätt, då den första plattan skrevs till största del av bandets gitarrist Patrick Ankermark och sångerskan Liv Jagrell innan medlemsuppsättningen var helt klar. Tillsammans med Martin Sandvik från Hardcore Superstar som producent fick de fokus på groove och melodi till vad som från början skulle bli en akustisk EP, men utvecklades till någonting nytt i den kreativa processen.

Förra året släppte Liv Sin albumet “Follow Me” som är producerat av av Accept- ochU.D.O.-medlemmen Stefan Kaufman tillsammans med Fitty Wienhold från U.D.O. Det nya albumet visar kraften och attityden som Liv sedan länge är känd för och har även med gästsartister som Schmier från Destruction och Jyrki 69 från The 69 Eyes på sång.

Mer om Liv Sin:
I södra Sverige växte Liv Jagrell upp som den drivande kraften och frontfiguren i hårdrocksbandet Sister Sin. Under deras 13-åriga karriär sålde bandet tusentals plattor och turnérade som förband till band som Motörhead, WASP, Slayer och King Diamond. De var även med och spelade på Revolver Magazines “Hottest Chicks In Metal”-turné. I över 10 år turnérade Sister Sin regelbundet i Europa och Nordamerika där de fick en lojal fan base och byggde ett starkt varumärke som lever kvar med Liv i sitt nya projekt Liv Sin.
 
När Sister Sin la ner i slutet av 2015 visste Liv att hon hade mycket mer att ge världen och sina fans och hon startade Liv Sin. Den nya musiken visar mycket power och attityd som Liv redan är känd för. Liv Sin har ett modernt hårdrock/metal sound och tar Liv till nästa nivå, ett sound för både nya fans och hennes trogna fanbase från Sister Sin.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

FAKTA – LIV SIN

MEDLEMMAR
Liv Jagrell – Sång
Patrick Ankemark – Lead Gitarr
Per Bjelovuk – Trummor
Tommie Winther – Bas
Chris Bertzell – Gitarr

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar