FOTO : The Dead Daisies – Koko (London)

Med färskt album i bagaget “Burn it down” inleder The Dead Daisies sin Europaturné med utsålda konserter i England. Vi passade på att ta tempen på bandet i London inför kommande Sverigespelningar, Göteborg 20/4 och Stockholm 22/4.

 

Först ut på scen på Koko i Camden var The Amorettes, en trio från Skottland som även de nyss släppt nytt album ”Born to break”. The Amorettes har beskrivits som Airbourne med Joan Jett på sång. Riffig rock som värmer och går man på scen till Slade’s We’ll bring the house down då är man hemma.

Foton på The Amorettes [Not a valid template]

 

Cambridgebandet The Treatment fortsätter värma publiken med sin fartfyllda rock i ”good old english tradition”. Scennärvaron är på topp och dom har publiken med sig från första till sista stund.

Foton på The Treatment [Not a valid template]

 

Rockkollektivet The Dead Daisies som består av idel rockadel som Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), John Corabi (Mötley Crüe/The Scream), Marco Mendoza (Thin Lizzy/Whitesnake), Deen Castronovo (Journey, Bad English), David Lowy (Red Phoenix/Mink) firar fem år, ny skiva och världsturné som tar dom till Sverige i slutet på april. London är tredje spelningen på turnén och det har hunnit bli lite ändringar i setlist sen premiären i Glasgow två dagar tidigare. Ett glatt gäng som bjuder på nyare alster från Burn it down och tidigare favoriter…

Foton på The Dead Daisies [Not a valid template]

 

TEXT/FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)
KONSERT: The Dead Daisies + The Treatment + The Amorettes
ARENA: Koko, London
DATUM: 2018-04-10

LÅTLISTA: The Dead Daisies

 • Resurrected
 • Rise up
 • Make some noise
 • Song and a prayer
 • Dead and gone
 • Mexico
 • What goes around
 • Last time I saw the sun
 • Burn it down
 • All the same
 • Bitch
 • With you and I
 • Long way to go
 • Devil out of time
 • Midnight moses
 • Judgement day
 • Helter skelter

Relaterade artiklar