GHOST SLÄPPER NY SINGEL OCH BEKRÄFTAR ALBUM

Den senaste tiden har Ghost, ett av världens just nu största rockband, publicerat suggestiva videos och bilder som anspelat på att ny musik ska släppas. Idag går bandet ut med att singeln ”Rats” släpps och tillkännager att ett nytt album – Prequelle – släpps den 1 juni.

 

Singeln Rats är den första singeln från Ghost fjärde studioalbum. Tidigare Ghost-album har behandlat teman som den kommande undergången (Opus Eponymous – 2010), antikrist och inkvisitionen (Infestissumam – 2013) och mänskligheten och dess girighet (Meliora – 2015). Prequelle utspelar sig innan dessa perioder och tar avstamp i pestens tid, apokalypsen och medeltiden.                     

Under de tidigare albumen så har det introducerats en ny frontfigur i samband med respektive albumrelease. I dagarna publicerades det en video på Ghost’s sociala medier där den nya frontfiguren – Cardinal Copia – presenterades och på så sätt tar över efter Papa Emeritus III som frontade under Meliora.

Rats” släpps idag på Spotify och albumet Prequelle släpps den 1 juniFörbeställ här.

 

Låtlista – Prequelle:

1. Ashes
2. Rats
3. Faith
4. See The Light
5. Miasma
6. Dance Macabre
7. Pro Memoria
8. Witch Image
9. Helvetesfönster
10. Life Eternal

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar