Imagine Dragons intar ett fullsatt Globen – Vackert, ärligt och genuint

Las Vegas-bandet Imagine Dragons som under torsdagskvällen intog ett fullsatt Globen, har kommit en lång väg sedan deras första Sverige spelning på Debaser Medis under 2013.

Annons 

 

Det har varit spännande att få följa resan som Imagine Dragons har gjort sedan sin första Sverige-spelning under 2013. När jag bevittnade detta band för första gången var det på en svettig och intim klubbspelning på Debaser Medis inför endast ett par hundra människor i publiken. Nu intar dom en fullsatt Globen och dom briljerar.

Trots påkostade effekter med konfetti, rök och en fantastisk ljusshow, så blev det en känslosam och vacker kväll. Gåshuden spred sig likt en löpeld längs med armarna när de öppnade upp med “Believer”, och jag kom på mig själv med att sitta och le. Trots att sångaren Dan Reynolds vid tillfällen hoppade runt likt en duracellkanin med danssteg mer liknade ”höga knän” under ett gympapass, så gav han allt, i varenda låt.

Men det var en känsloladdad kväll och tempot mattades ner under den fina hyllningen till vännen Tim ”Avicii” Bergling, där Reynolds gjorde en tolkning utav ”Forever Young” samtidigt som hela Globen lystes upp av ljuset från mobiltelefoner. Därefter valde han även att belysa sin egna depression och hur viktigt det är att prata om det, framförallt i en tid som denna.

Kvällen fortsatte sedan att varvas med gamla och nya låtar, med både högt och lågt tempo. Det kändes så äkta, att det fanns känslor bakom varje låt. Och precis som Reynolds tidigare sagt handlar den nya plattan “Evolve” om att hitta en djupare mening i texterna. Dock är den plattan helt nytt sound, och vet jag inte om jag skulle kalla detta rock längre. Dom har experimenterat mer med ett elektroniskt sound som snarare går mot pop-hållet. Men det är bra, jag gillar det och jag älskade kvällen i sin helhet. Stämningen var fantastisk och jag ville inte att det skulle ta slut.

Men efter två timmar av lycka, gåshud och en hel del allsång så led kvällen mot sitt slut. Dom avslutade med den stora radio-hiten “Radioactive” som fick hela Globen att gunga.  Jag gick därifrån med känsla av lycka och en påminnelse om hur vackert det kan vara med musik.

 

RB-Betyg-8_10

SKRIBENT: Jessica Alsterblad (jessica.alsterblad@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)
KONSERT: Imagine Dragons
ARENA: Globen / Stockholm
DATUM: 2018-04-26
BÄSTA LÅTEN: Demons 
BÄSTA MINNET: Den fina hyllningen till Avicii 
SÄMST: Mouth of the River då det lät stressat och det var svårt att urskilja orden. 

 

Relaterade artiklar