In Flames egna festival Borgholm Brinner fyller på lineupen

Det börjar äntligen bli varmare och vi närmar oss festivalsommaren. Första upplagan av In Flames nya festival Borgholm Brinner går av stapeln 27–28 juli på unika Borgholms Slottsruin på vackra Öland. Efter dagens släpp med Tribulation återstår enbart två akter att bekräfta till festivalens fantastiska lineup.

För en månad sedan presenterades ytterligare tre grymma band: Bullet for My Valentine (UK), Raised Fist (SE) och Comeback Kid (CAN)!

Tribulation är det senaste tillskottet till sommarens festival. Med rötter I Arvika har bandet spridit sin musik världen över, långt utanför de mörka värmländska skogarna. Deras fjärde album, ”Down Below”, släpptes i januari och möttes av hyllningar från både fans och kritiker. Vi längtar efter att få se vad Tribulation kommer att leverera på Borgholm Brinner i sommar!

Bullet For My Valentine (UK)
Mångfaldigt prisbelönade BFMV har turnerat Jorden runt sedan 2005 och släppet av debutalbumet ”The Poison” – med konserter på prestigefyllda arenor runt om i världen, inklusive flera datum på Wembley Arena i London. Med över fem miljoner sålda album världen över, är Bullet For My Valentine det mest framgångsrika metalbandet från UK sedan Iron Maiden. Förbered er på att vara bland de första att höra bandets sjätte studioalbum (som släpps i sommar) – LIVE på Borgholm Brinner!

Raised Fist (SE)
Det svenska Hardcore-bandet från Luleå är en liveakt utöver det vanliga. Med sångaren Alexander Hagman i täten är Raised Fist en urkraft som fortsätter att rättfärdiga sin status som ett energiskt och notoriskt bra liveband. Med låtar som ”Friends & Traitors”, ”Perfectly Broken” och ”Man & Earth” är Raised Fist ett av de mest populära Hardcore-banden just nu. Vi längtar efter att se Raised Fist på Borgholm Brinner i sommar!

Comeback Kid (CAN)
Comeback Kid är det kanadensiska Hardcore Punk-bandet som har röjt konstant sedan början av 2000-talet – och de är fortfarande snacket på Hardcore-scenen. Deras senaste släpp ”Outsider” från 2017 är bara ett av bandets många hyllade släpp. Vi är glada att få välkomna ett andra band från Kanada till sommarens lineup – till Borgholm Brinner!

Som om inte det vore nog kan vi också meddela att ett begränsat antal endagsbiljetter(fredag och lördag) släpps idag 09.00 via BorgholmBrinner.se.

Line-up för båda dagarna på festivalen

Fredag 27 juli:
In Flames
Raised Fist
Danko Jones
Comeback Kid
TBA

Lördag 28 juli:
In Flames
Bullet For My Valentine
Graveyard
Tribulation
TBA

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar