Inför Västerås Rockfest – Smash Into Pieces, mer aktuella än någonsin

Drygt en vecka återstår tills Västerås Rockfest går av stapeln den 28 april. Rockbladet.se är officiell mediapartner till denna färska endagsfestival och har nu påbörjat nedräkningen till att första band intar scen i Bombardier Arena. Ett av banden som kommer rocka Västerås är Örebros stoltheter Smash Into Pieces, som förutom Västerås Rockfest också är aktuella med sin egna klubbturné “In Dah Club Tour 2018” samt ny musik. 

För 9 år sen kunde den breda publiken stifta bekantskap med Smash Into Pieces för första gången, då bandet sökte till “Talang 2009” i TV4. De gick vidare till semifinal, men hoppade av programmet efter erbjudande om skivkontrakt. Idag kan Smash Into Pieces blicka tillbaka på en karriär bestående av tre album, en drös singlar och hundratals spelningar. Och bandet har inga planer på att dra ner tempot. Framöver väntar både singelsläpp och turné.

– Jag vill alltid hoppa femton steg fram och inte fastna i rutiner. För mig känns det som att Smash har gjort det bästa man kan göra av rockmusiken och för det amerikanska soundet i Sverige.  Nu går vi in i en ny era, säger Benjamin “Banjo” Jennebo, gitarrist och grundare av bandet. 

– Jag tror vi kommer chocka folk. Det är något helt nytt och internationellt vi i Smash kommer presentera framöver, fyller sångaren Chris Adam Sörbye i. 

– Låtskrivandet har verkligen uppdaterat sig och man måste tänka i nya banor och färger ifall man vill bli bättre. När publiken hör vårt nya material tror jag de kommer inse att en jävligt bra låt bär upp sig själv och inte nödvändigtvis är beroende av tunga riff, förklarar Benjamin.

Adam och Benjamin beskriver sitt nya sound som mer moget och att bandet brutit sig loss från en tidigare mall som de följde som nybörjare. De ser det dock inte som att bandets utvecklingskurva på något sätt är klar. Den pekar ständigt uppåt.

– Vi kommer aldrig utvecklas färdigt ser jag det som. Jag är väldigt nöjd med låtarna på våra första album, men vi blir hela tiden bättre och bättre. Vår nästa singel “Superstar in me” är en sådan låt som visar upp hur mycket vi faktiskt utvecklats. Vi har gått all in och bara låtit kreativiteten flöda och haft kul, säger Benjamin. 

 

Adam instämmer och säger: Jag är helt otroligt taggad på det nya! “Rise And Shine” var också något nytt, med en mish-mash av allting men nya singeln och det material som väntar efter det har vi verkligen tagit ut svängarna på. Eller egentligen kanske vi inte tagit ut svängarna, utan har bara bestämt oss för att verkligen vara oss själva och köra fullt ut på det som vi vill ha. Jag känner på riktigt att vi är uppe och touchar på arenor nu. 

Nya singeln “Superstar In Me” släpps idag fredag 20 april

Turnédatum: 

April 27 – FALUN BOWLING & KROG – Falun
Apr 28 – VÄSTERÅR ROCKFEST – Västerås
April 30 – SIMSONS – Västervik
Maj 4 – Harry B James – Stockholm
Maj 5 – RITZ NIGHTCLUB – Örebro (RELEASEPARTY)
Maj 11 – Sticky Fingers – Göteborg
Maj 12 – The Crypt – Linköping
Maj 25 – PARKEN – Edsbyn
Maj 26 – STATT – Örnsköldsvik

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Chris Adam Sörbye och Benjamin Jennebo, Smash Into Pieces.
AKTUELL: Nya singeln “Superstar In Me” och turné.

FAKTA – SMASH INTO PIECES

MEDLEMMAR
Chris Adam Hedman Sörbye
– Sång
Benjamin Jennebo – Gitarr
Per Bergquist – Gitarr
The Apocalypse DJ – Trummor

| FACEBOOK | SPOTIFY |

 

 

Relaterade artiklar