METALLICA – Sorgespel & Segertåg – en ny bok om hårdrocksgiganterna

Att Metallica är ett av de största banden märks på många sätt. De säljer ut arenor världen över på nolltid. Det finns hur mycket åsikter som helst om deras musik. Och detta stämmer in på alla sätt och vis här i Sverige. Faktum var att just Sverige, var ett av de första länderna där de fick ordentligt fotfäste redan tidigt under 80-talet. Och de har sedan dess alltid återvänt till vårt nordliga land under de flesta av alla deras turnéer. När det gäller Metallica och skrivna böcker så finns det väldigt många som säkerligen de flesta inbitna fansen läst, men hittills har ingen skrivit en bok om deras närvaro här i Sverige. För ungefär 1.5 år sedan så föddes idén av vår egna reporter Fredrik Brolin och chefredaktören Jonas Lööw att nu är det verkligen dags att göra någonting åt saken. Så vi är nu stolta att kunna gå ut med nyheten att i höst kommer slutresultatet av allt slit. Boken kommer heta METALLICA: Sorgespel & Segertåg (det svenska perspektivet) och släpps via GAIN.

 

Ny bok om Metallica ur det svenska perspektivet, skriven av Fredrik Brolin, ute 26 oktober!
 
Ända sedan början av 80-talet har intresset för Metallica varit stort i Sverige. I år föräras gruppen det prestigefyllda Polarpriset och nu berättas historien om världens största hårdrocksband för första gången ur ett helt blågult perspektiv.
 
Sorgespel & Segertåg är den fängslande berättelsen om hur Metallica lyckades vända tragedi till triumf och beröra generationer av svenska hårdrockare. Från Göta Lejon till Olympen. Från Globen till Ullevi. Varje konsert har satts under lupp.
Ta del av de förvirrade rapporteringarna om Cliff Burtons dödsolycka i Småland. Upplev hur thrash metal-pionjärerna genom ett intensivt blixtkrig erövrade Sverige och förärades tidningsomslag och löpsedlar. Utöver citat från medlemmarna medverkar branschfolk, journalister och fans. Tillsammans vänder de på varenda sten och skildrar vad som egentligen skedde bakom kulisserna.

Förgrund: Fredrik Brolin Bakgrund: Jonas Lööw Foto: Jenny Drakenlind

 
Författaren Fredrik Brolin är sedan många år skribent på bland annat Rockbladet.se och har skuggat Metallica sedan mitten av 80-talet. Tillsammans med nämnda nättidnings chefredaktör Jonas Lööw har han gjort en omfattande research om gruppens framfart i Sverige.
 
Metallica: Sorgespel & Segertåg – Det svenska perspektivet” släpps den 26 oktober av Gain Production. Det är förlagets andra bok efter den hyllade ”Kiss Klassified – War Stories From A Kiss Army General” som kom ut 2017.
 
”Eftersom jag växte upp utanför Köpenhamn brukade jag och polarna åka och kolla in konserter i Lund och i Malmö. I Malmö var det Folkets Park som gällde och i Lund var det Olympen. Jag minns att Metallica senare spelade på Olympen under Master of Puppets-turnén. När jag var yngre var det många som även åkte upp till Göteborg för att se konserter på Scandinavium, men jag följde tyvärr aldrig med. Jag visste dock att det var en stor och spännande arena och därför var det speciellt att 1992 själv få lira där. Vi har alltid gillat Göteborg. De senaste gångerna har vi spelat på Ullevi och det har varit coolt, galet och helt överväldigande. Spelningarna där har varit fantastiska. Inför Lulu 2011 tog vi alla bilderna till skivan i Göteborgs hamn. När vi lirade där igen 2015 fick vi höra att det var den största utomhusspelningen i Sveriges historia.”
 
Lars Ulrich, Metallica
 
Boken kommer att släppas i 3 olika versioner.
 Man kan förboka 2 limiterade och numrerade samlarversioner med folierad logga i exklusiv färg redan i dag via den här länken.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Jenny Drakenlind (Bilden på författaren Fredrik Brolin)
BOKNYHET: Metallica: Sorgespel & Segertåg – Det svenska perspektivet
FÖRFATTARE: Fredrik Brolin
FÖRLAG: Gain Production
RELEASEDATUM: 26 oktober 2018
ÖVRIGT: Du kan träffa Fredrik och Jonas på Hardrock Café Stockholm under Metallica Weekend helgen den 4-7 maj 2018.

LÄNKAR:

| FÖRHANDSBOKNING | BOKENS FACEBOOK | FÖLJ TEAMET PÅ FACEBOOK |

Relaterade artiklar