METALLSVENSKAN – SISTA BANDEN SPIKADE – Entombed A.D., Thundermother och Bloodbound

Det är med glädje vi kan presentera de sista banden till årets Metallsvenskan. Vi hoppas att ni kära publik är lika nöjda med årets line-up som Metallsvenskans arrangörer och vi på Rockbladet är?

 

Entombed A.D.

Det må låta klyschigt men det finns få svenska band som frasen ”behöver ingen närmare presentation” stämmer in bättre på än Entombed A.D. med LG Petrov i spetsen. I sommar släpper Entombed A.D. en uppföljare till ”Dead dawn” (2016) som åtföljs av en Sverigeturné senare i höst, men först gör dessa death metallegendarer ett nedslag på Metallsvenskan. Gillar man klassisk hm-2 death metal bör man inte missa detta. Å andra sidan, gillar man death metal så kommer man inte missa detta. För då har man koll på vilket röj det kommer att bli!

Thundermother

Thundermother har spelat på alla stora svenska rockfestivaler och i sommar är det Metallsvenskans tur. Stockholmsbandet har hyllats för albumen ”Rock ’n’ roll disaster” (2014) och ”Road fever” (2015) och är nu aktuella med ett pinfärskt självbetitlat album. Efter ett turbulent 2017 har Thundermother vänt blad och med en helt ny sättning (så när som på gitarristen och grundaren Filippa Nässil) är de nu redo att ge Metallsvenskan en högoktanig rockshow!

Bloodbound

I Bollnäs är det bandy och metal som gäller. Och pratar man metal och Bollnäs så går det inte att komma runt bandet Bloodbound. Bloodbound är i högsta grad ett av de band som mest bidragit till att ”Bollnäs metal” har blivit något man pratar om runt om i hårdrockssverige. Deras smittande power metal har vunnit fans långt utanför rikets gränser. Senaste plattan ”War of dragons” släpptes så sent som förra året och det kommer säkert att bjudas på några spår från den blandat med gamla klassiker ur bandets katalog när bandet i sommar intar Norrköping.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

FAKTA – METALLSVENSKAN

| HEMSIDA | FACEBOOK | EVENT |

Relaterade artiklar