NY SINGEL FRÅN GRIMNER – DÖDENS DANS

Vikingarna i Grimner fortsätter sin resa mot nya äventyr med singeln “Dödens Dans” som släpps den 20 april. För att följa upp releaserna av nytt material har bandet redan mer än 30 spelningar inbokade i Europa 2018 med fler turnédatum som kommer tillkännages längre fram.

Annons 

 

“Bröder och systrar!
Idag vill vi presentera en låt från vårt senaste album “Vanadrottning”.  Den heter “Dödens Dans”, och handlar om den gamla utmaningen holmgång. I forna nordiska tider så var det ett sätt att lösa dispyter, genom envig. Vinnaren kunde få rätt till vad han kan ha önskat av förloraren, men om utmaningen nekades av någon så blev personen märkt som niding, och utstött.
Lyssna och njut. Och har ni redan gjort det, gör det igen!” // Grimner

 

Sveriges vikingaband, Grimner bjuder på en unik blandning av folkmusik och metal, där de blandar medryckande melodier, folkinstrument och tunga riff till en egen, aggressivare metal. Med sin dynamiska och medryckande musik, med texter på svenska, och med en utstyrsel som ser ut som de nyligen har anlänt från en fantasy-värld, har Grimner med storm växt sig starka bland entusiaster av både metal och folk. Grimners texter kretsar kring nordisk mytologi, folktro, historiska vikingaäventyr, samt det dagliga livet under denna tidsera. Genom att blanda snabb, gladlynt och folklig musik med mörkare toner, är Grimners musik lika fantastisk som underhållande.
Mer om bandet
Grimner grundades år 2008 av frontmannen (leadgitarrist och sångare) Ted, tillsammans med trummisen Henry. Med tiden har bandet växt till en stark grupp om sex vikingar. Grimners första demo ”A Call For Battle” (2010) sjöngs explicit på engelska men ersattes därefter av texter enbart på svenska. Genom årens gång har Grimner släppt flertalet utgåvor (EP “Färd” (2012), acoustic EP “De Kom Från Norr” (2015), album “Blodshymner” (2014)) har bandet sakta men säkert växt och gjort sig ett namn inom sin genre. Ett exempel är då bandet agerade turnésupport åt legendariska Korpiklaani under deras Sverigespelningar 2015.

År 2016 släppte Grimner sitt hyllade album ”Frost Mot Eld”, ett album som gav något helt nytt till musikvärlden. Albumet fick enastående recensioner från hela världen, och har exempelvis resulterat i miljontals streams. Med det starka albumet och med sitt fantastiska koncept, har Grimner bjudits in att framträda på festivaler runtom i Europa.

År 2018 firar Grimner tioårsjubileum och släppte albumet ”Vanadrottning” den 9 februari. Albumet ger en ny touch av musik till Grimners tidigare verk: en överlag tyngre, mer kraftfullt och rytmisk musik, samt en fantastisk röst från deras nya medlem Martin. Förvänta dig ett dynamiskt, fräscht och spännande album där Grimner tänjer på gränserna och tar sin musik till en helt ny nivå. 

Bokade Spelningar 2018
11 Maj Debaser Strand, Stockholm (SE)
18 Maj Kansas City, Odense (DK)
20 Maj Bambi Galore, Hamburg (DE)
21 May Wave Gotik Treffen (DE)
14 Jul On The Rocks, Helsinki (FI)
10 Aug Bomber Bar, Motala (SE)
18 Aug Barther Metal Open Air (DE)
07 Sep Club From Hell, Erfurt (DE)
08 Sep MAZE, Berlin (DE)
11 Sep Vagon Klub, Prague (CZ)
12 Sep Klub u Bazyla, Poznan (PL)
13 Sep Magnetofon, Lodz (PL)
14 Sep VooDoo Club, Warsaw (PL)
15 Sep Rudeboy Club, Bielsko-Biała (PL)
16 Sep Rock Klub Tartaros, Banská Bystrica (SL)
16 Sep Barrák Music Club, Ostrava (CZ)
19 Sep M13 Klub, Brno (CZ)
20 Sep Dürer Kert, Budapest (HU)
21 Sep Escape, Vienna (AT)
22 Sep Manoir Pub, Saint-Maurice (CH)
23 Sep Le Klub, Paris (FR)

Fler datum tillkommer!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

FAKTA – GRIMNER
Ted Sjulmark – Huvudsång, Gitarr
Martin Welcel – Skönsång, kompgitarr
David Fransson – Bas
Kristoffer Kullberg – Keyboard
Johan Rydberg – Flöjt, Mandola, Säckpipa
Henry Persson – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar