S.O.R.M – Hellraiser

Lidköpingsbandet S.O.R.M hade under en period faktumet att de inte släppt något material som en del av sitt varumärke. Detta ändrade sig dock för några veckor sedan då EP:n “Hellraiser” släpptes. En EP som var värd att vänta på. 

Annons 

 

“Hellraiser” består av fyra låtar, och det finns därmed inte lika mycket utrymme för S.O.R.M att sälja in sig för lyssnaren. Desto färre låtar en debut besitter, desto viktigare är det att materialet är starkt. Ett album med tio eller elva låtar klarar av att besitta några svagare spår utan att helhetsbetyget får för mycket stryk. På en EP räcker det dock med ett svagare spår för att produkten som helhet ska påverkas.  I en tid då det skapas mer musik än någonsin blir det helt enkelt allt mer viktigt att vara bra och att smida medan järnet är varmt. Det finns dock en uppenbar fälla med sådana premisser. Det är att man i sin iver att släppa sin musik plötsligt står där med ett hastverk och ni kan ju gissa vad som hänt då. En eller flera låtar besitter skavanker som påverkar helheten.

S.O.R.M har inte gått i den här fällan. De har tagit sin tid innan release. Resultatet är en välgjord EP med fyra låtar som följer en röd tråd när det kommer till sound samt variation vad gäller ackordslingor och textinnehåll. “Gipsy Queen” är en rak och bombastisk hårdrockslåt med ingredienser som effektiva körer i låtens brygga, tydlig hook och tunga basgångar. Titelspåret bjuder på flera instrumentala partier där bandmedlemmarna på ett övertygande sätt visar upp sina musikaliska styrkor. I “Brick By Brick” bjuds vi på en låt som går i moll och berörs av dess text som tycks handla om en människas plågsamma tillvaro. “In Control” låter som ett kärleksbarn till WASP och Corroded med effektiv refräng.

Att redan vid en debut ha hittat en så genomtänkt och trovärdig image som S.O.R.M gjort är få förunnat. Det tyder på ett band som vet precis vad de vill men också vet var deras styrkor ligger och hur de ska användas för att uppnå bästa möjliga resultat. “Hellraiser” var en EP som var värd att vänta på, där hederlig tung klassisk hårdrock, uppbackad av tidlösa texter presenteras av ett band med inlevelse och mycket god musikalitet. 

 

SKRIBENT:  André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
BAND: S.O.R.M
ALBUM: “Hellraiser”.
RELEASEDATUM: 2018-04-06
BÄSTA LÅTEN: “Brick By Brick”.

 

Relaterade artiklar